preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2323842
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Šesti razredi u Karlovcu i Ozlju
Autor: Nataša Narančić, 21. 11. 2019.

Učenici šestih razreda naše škole 15. studenoga 2019. posjetili su Karlovac i Ozalj. 


Ni tmurno vrijeme toga jutra nije pokvarilo veselo raspoloženje i druženje u autobusima. Nakon zabavne vožnje tijekom koje su učenici, uz pomoć vodiča, obnovili svoje znanje o gradu Karlovcu, a doznali i pokoju novu zanimljivu činjenicu, podijeljeni su u dvije manje skupine. Jedna je skupina s učiteljima Filipom Novoselom i Natašom Narančić te psihologinjom Petrom Mališom posjetila akvarij „Aquatika“, prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, gdje su se uz stručno vodstvo upoznali s florom i faunom hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološkom prošlošću te tradicijskom kulturom i poviješću četiriju karlovačkih rijeka. Naučili su koliko vrsta riba živi u akvariju, koje su od njih najveće, koje su vrste ugrožene i kakve se mjere poduzimaju da bi se one zaštitile. Najzanimljivije im je bilo postavljanje pitanja jer su se odgovori koje su dobili pokazali korisnima za nastavu Prirode. Dok im je vodič objašnjavao što su ekosustav i hranidbeni lanac, a što jedinka, učenici su pozorno slušali i vodili bilješke.

Za to vrijeme druga je skupina učenika s učiteljima Tomislavom Roguljom, Ivanom Canjugom i Valentinom Lukić posjetila grad Ozalj, nekadašnje sjedište moćne hrvatske vlastele i poprište značajnih kulturno-povijesnih zbivanja. U dvorcu Stari grad Ozalj nalazi se Zavičajni muzej gdje su učenici razgledali brojne predmete povezane sa životom obitelji Zrinski i Frankopan: odjeću, oružje, igračke, dokumente, školske ispričnice i mnoge druge. Jedan dio muzeja posvećen je i poznatoj hrvatskoj slikarici Slavi Raškaj, a učenici su poslušali priču o njezinu tragičnu životu te pogledali njezine slike.

Skupine učenika zatim su se zamijenile, a u međuvremenu su dobili slobodno vrijeme za igru i šetnju centrom grada Karlovca.

Iako su bili umorni od cjelodnevnoga hoda, dobro raspoloženje učenika nije jenjavalo ni u povratku – zabavljali su se vicevima i pjesmom sve do dolaska u Varaždin u kasnim poslijepodnevnim satima. Budući da su se učenici na izletu jako zabavili te uživo vidjeli brojne zanimljivosti o kojima su na nastavi samo slušali, svi su mu jednoglasno dali ocjenu – izvrstan!

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju