preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2323842
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Informacije o udžbenicima u školskoj godini 2019.-2020.
Autor: Mario Stančić, 15. 7. 2019.

U nastavku možete pronaći sve važne informacije o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za školsku godini 2019.-2020., a u privitku objedinjeni popis.


Eksperimentalni program

Učenici koji polaze nastavu po eksperimentalnome programu – 2., 6. i 8. razred (Biologija, Kemija i Fizika) -  dobivaju od MZO-a besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve redovne i izborne predmete.

 

Postojeći program

Učenici koji polaze nastavu po postojećem programu – 3., 4., 7. i 8. razred - dobivaju od MZO-a besplatne udžbenike za sve redovne i izborne predmete.

Grad Varaždin financira nabavu radnih bilježnica samo za redovne predmete, dok radne bilježnice za izborne predmete (vjeronauk za 3. i 4. razred, drugi strani jezik za 4. i 7. razred i informatika za 7. razred) kupuju roditelji.

U 8. razredu Grad Varaždin financira radne bilježnice za sve redovne predmete, dok izborne predmete (drugi strani jezik i informatiku) kupuju roditelji. U 8. razredu za  predmete Biologiju, Kemiju i Fiziku koji su dio eksperimentalnog programa udžbenike i radne bilježnice nabavlja MZO.

 

Frontalni program

Učenici koji polaze nastavu po frontalnom programu – 1., 5. i 7. razred (Biologija, Kemija i Fizika) -  dobivaju od MZO-a besplatne udžbenike za sve redovne i izborne predmete.

Grad Varaždin financira nabavu radnih bilježnica za redovne predmete u iznosu što je propisan po Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Učenici 1. razreda dobivaju radne bilježnice za redovne predmete do 108,00 kuna. Nabavu udžbenika i radnih bilježnica za izborni predmet Informatika, koji se eksperimentalno provodi u 1. razredima, financira MZO.

Učenici 5. razreda dobivaju radne bilježnice za redovne predmete do 226,50 kuna. Radne bilježnice za izborne predmete (drugi strani jezik za 5. razred) kupuju roditelji. Također, roditelji kupuju geografski atlas i radne materijale za Tehničku kulturu (detaljne informacije su u tablici).

Za sve druge obrazovne materijale (radne bilježnice) koje nabavljaju roditelji škola će u rujnu tražiti suglasnost roditelja razrednih odjela. Roditelji provode nabavu ako razredni odjeli većinom glasova prihvate prijedlog škole o nabavi drugih obrazovnih materijala.  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju