preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571879
Mateja Jelaković

magistra edukacije francuskog jezika i književnosti te magistra komparativne književnosti

Predmet: Francuski jezik – izborni predmet, 2 školska sata tjedno, 4. - 8. razredi

 

Diplomirana sam profesorica francuskog jezika i književnosti. U VI. OŠ Varaždin sam zaposlena od 2020. godine, a radim još u I. OŠ Varaždin. 

Dobitnica sam Dekanove nagrade za izvrstan uspjeh na studiju francuskog jezika i književnosti te potvrde Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj o sudjelovanju na provođenju međunarodnih ispita DELF, a odmah nakon studija položila sam državni stručni ispit za rad u školi.

Također posjedujem potvrdu o uspješno položenoj edukaciji za ispitivača/ocjenjivača na ispitima DELF koji se održavaju u hrvatskim školama, a mogu ih polagati svi učenici koji uče francuski jezik. Nakon položenog ispita DELF učenici stječu diplomu o poznavanju francuskog jezika razine A1, A2 ili B1. Učenici naše škole moći će polagati navedeni ispit u 8. razredu.

Ove šk. god. predajem francuski jezik kao izborni strani jezik (2 školska sata tjedno) u 4., 5., 6. i 7. razredu.  Osim toga, vodim Scensku grupu na francuskom jeziku, a iduće školske godine organizirat će se pripreme za sve učenike koji žele pristupiti polaganju ispita DELF u 8. razredu, kao i pripreme za natjecanje iz francuskog jezika koje se održava u 8. razredu.

Osim rada u školi, honorarno se bavim prevođenjem te sam ovlašteni sudski tumač za francuski jezik na području Varaždinske županije.

preskoči na navigaciju