preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573207
Dodatna nastava informatike - Programiranje i Osnove informatike
Danijel Lukić / datum: 31. 8. 2021. 08:19

Stjecanje dodatnih znanja i sposobnosti za učenike koji pokazuju pojačani interes za odabrano područje programiranja. Razvijanje algoritamskog načina razmišljanja pri rješavanju problema.


[OPŠIRNIJE]Spomenica
Kristina Roginek / datum: 21. 11. 2019. 08:45

Voditeljica aktivnosti je  vjeroučiteljica Kristina Roginek. U ovoj aktivnosti zasad sudjeluje dvoje učenika.


[OPŠIRNIJE]Katolički blagdani
Kristina Roginek / datum: 21. 11. 2019. 08:40

Voditeljica grupe je vjeroučiteljica Kristina Roginek. Grupa broji 10-ak članova.


[OPŠIRNIJE]INA - atletika
Marinka Mak / datum: 21. 11. 2019. 08:33

U sklopu Školskog športskog društva „Šesta“ djeluje atletska sekcija, utorkom 8. i  9. sat.


[OPŠIRNIJE]Francuski jezik – izvannastavna aktivnost
Anja Draginić / datum: 21. 11. 2019. 08:31

Na satovima izvannastavne aktivnosti Francuski jezik sudjeluju učenici četvrtih razreda.


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa na Njemačkom jeziku RN
Marijana Martinec / datum: 8. 10. 2019. 10:03

Učenici sudjeluju na natjecanjima i manifestacijama i objavljuju radove na web stranici škole.


[OPŠIRNIJE]Robotika
Petar Rogina / datum: 8. 10. 2019. 09:58

Učenici tokom godine razvijaju logiku programiranja te koristeći tu logiku uče upravljati s više različitih vrsta robota.


[OPŠIRNIJE]Biblijska grupa
Ljiljana Posavec Zavrtnik / datum: 8. 10. 2019. 09:51

Biblijsku grupu vodi vjeroučiteljica Ljiljana Posavec Zavrtnik. Grupa broji  oko 10 članova.


[OPŠIRNIJE]Keramičarske grupe u našoj školi
Ružica Martinec Ružica Trogrlić Ivan Duić / datum: 18. 9. 2018. 22:04

Opis aktivnosti Keramičarskih sekcija: Izrada ukrasnih i uporabnih predmeta od gline, postupci paljenja u biskvitnoj peći i rad u raku tehnici, sudjelovanje u prodajnim izložbama UZ Šestica.

Postignuća malih keramičara: Sudjelovanje na Državnoj smotri učeničkih zadruga 2017. sa suvenirima s likom purgara (pripadnika Varaždinske građanske garde), a veliko je priznanje i što suveniri s likom purgara jedini imaju dozvolu za uporabu lika u izradi suvenira. Ponosni smo na to jer su purgari zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Neke od proizvoda pogledajte u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Volonterska grupa
NINA Kovač Tomašković / datum: 30. 11. 2017. 19:26

Volontersku grupu vodi vjeroučiteljica Kristina Roginek. 


[OPŠIRNIJE]Humanitarne akcije
NINA Kovač Tomašković / datum: 30. 11. 2017. 17:41

Provodimo razne akcije kojima pomažemo sugrađanima u nevolji. Ciljevi humanitarnih akcija su: osvijestiti učenike da mogu svojim osobnim radom pozitivno utjecati na društvo, pomaganje potrebitima, razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, poticati učenike na volonterstvo i  međusobno pomaganje, pomoći životinjama te senzibilizirati učenike za potrebe životinja, upoznati učenike s konkretnim radom volonterstva te ih potaknuti da u susretu s drugim volonterima uviđaju zajedništvo i potrebu povećanja volontiranja kako bi zajedničkim radom utjecali na dobro drugoga.


[OPŠIRNIJE]Školska prometna jedinica
Marko Martinec / datum: 30. 11. 2017. 17:15

Školska prometna jedinica je izvannastavna organizacija učenika osnovne škole, sa svrhom pouke u zaštiti i samozaštiti te razvijanju trajnih navika pravilnog ponašanja mladih u suvremenom prometu. 


[OPŠIRNIJE]Školski bend
Mario Stančić / datum: 13. 11. 2017. 12:04

Školski bend je izvannastavna aktivnost organizirana za sve učenike koji žele produbiti svoju ljubav prema rok i pop glazbi, pjevanju te sviranju električnih instrumenata pritom ne zanemarujući klasične, akustične instrumente.


[OPŠIRNIJE]Utjecaj Multimedijske grupe na razvoj znanja i vještina učenika te njihove medijske pismenosti
Dario Mijač / datum: 25. 10. 2017. 10:59

Živimo u vremenu u kojem mediji imaju veliku ulogu u životu pojedinca. Prepoznato je to i u školi te je osnovana Multimedijska grupa koju vodi učitelj Dario Mijač, a koja omogućava učenicima da steknu različita znanja o medijima, razvijaju svoje vještine koristeći različitu tehnologiju, a u konačnici i da razvijaju medijsku pismenost.


[OPŠIRNIJE]Na drvnoj radionici učenici VI. OŠ Varaždin stječu korisna znanja i vještine
Dario Mijač / datum: 25. 10. 2017. 10:54

Zamišljena kao učionica na otvorenome Drvna radionica dio je školske zadruge „Šestica“ te je privukla brojne učenike koji uživaju u učenju i radu na svježem zraku. Dosadašnji rad pokazao je kako učenici više uživaju u učenju, opušteniji su, komunikativniji, skloniji timskome radu te razvijaju svoje samopouzdanje obavljajući različite zadatke.


[OPŠIRNIJE]Estetsko uređenje
Ivan Duić / datum: 13. 10. 2017. 08:08

Učenici brinu o estetskom izgledu škole kroz odabir  likovnih radova za izlaganje, izradom elemenata za pozornicu školskih priredbi.


[OPŠIRNIJE]Teškoće nisu prepreka
Sandra Šenkiš / datum: 8. 10. 2017. 12:52

Učenici 6. osnovne škole i Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, aktivno sudjeluju u projektu Teškoće nisu prepreka. Tijekom školske godine organiziramo radionice i druženja u našoj školi i u Centru. Za vrijeme rada i druženja učenici izmjenjuju iskustva, međusobno si pomažu i druže se. Razvijaju osjećaj empatije i međusobnog prihvaćanja. 


[OPŠIRNIJE]Školski debatni klub
Zdenka Šopar / datum: 8. 10. 2017. 12:46

Stjecanje vještina uljuđenog raspravljanja u afirmacijskoj i negacijskoj skupini, vježbanje javnog nastupa, prevladavanje straha od govorenja, priprema debatnoga kluba za natjecanje, razvijanje kompetencija za cjeloživotno učenje, razvijanje vještine slušanja i govorenja.


[OPŠIRNIJE]Šah
Marko Martinec / datum: 8. 10. 2017. 12:44

Cilj je da šahom djeca vježbaju vještinu rješavanja problema, povećaju koncentraciju i ustrajnost na rješavanju zadataka. Nadalje kroz šah djeca uviđaju na važnost analiziranja problema, razvijaju se vizualne sposobnosti i samostalno donošenje brzih odluka pod vremenskim pritiskom.
 


[OPŠIRNIJE]Sportska grupa
Vesna Gašparić / datum: 8. 10. 2017. 12:41

Već dugi niz godina na našoj školi učenici koji žele uključuju se u sportsku grupu kao izvannastavnu aktivnost. Voditeljica grupe, Vesna Gašparić, radosno ih dočekuje i zajedno s njima osmišljava i planira satove i sadržaje.


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa
Lovorka Draginić / datum: 2. 10. 2017. 12:02

Mali smo, razigrani, brzi, okretni, volimo glumiti, plesati, pjevati. 


[OPŠIRNIJE]Radijska emisija
Branka Kiđemet / datum: 2. 10. 2017. 11:56

Radijska grupa predvođena je učiteljicom Brankom Kiđemet (priprema radijske emisije) i  ravnateljem škole Mariom Stančićem (snimanje radijske emisije).


[OPŠIRNIJE]Promet
Marko Martinec / datum: 2. 10. 2017. 11:54

Stečena znanja, stavovi i vještine donose sigurnost učeniku-biciklistu, učeniku-pješaku i ostalim sudionicima u prometu. Učenici su dodatno motivirani natjecanjem “Sigurno u prometu“. 


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa na engleskome jeziku
Natalija Hranjec / datum: 2. 10. 2017. 11:32

Učenici polaznici viših razreda spremaju dramsko-scensko djelo na engleskom jeziku.


[OPŠIRNIJE]Mali tehničari

Cilj „Malih tehničara“ je okupiti  što više učenika i omogućiti im da primjerenim metodičkim postupcima uz voditeljstvo učitelja mentora razvijaju svoje sklonosti i interese, stječu znanje i vještine te razvijaju stvaralačke sposobnosti u području prirodnih i tehničkih znanosti.


[OPŠIRNIJE]Mali istraživači
Mihaela Vrbnjak Grđan Aleksandra Oreški / datum: 1. 10. 2017. 14:42

Mali istraživači su izvanastavna aktivnost u kojoj je učenicima omogućen razvoj prirodnoslovne pismenosti. Kroz različite načine učenja otkrivanjem, izvođenjem različitih pokusa i mikroskopiranjima učenici razvijaju vrijednosti znanstvenog i inovativnog načina razmišljanja koji je važan kao sredstvo shvaćanja prirode u kojem je svatko odgovoran u promjenama.


[OPŠIRNIJE]Likovna grupa
Ivan Duić Željka Dugi Sokač / datum: 1. 10. 2017. 14:35

Likovna grupa učenika 1.-4. razreda okuplja zaljubljenike u boje, kistove, tempere, papire, škare… Čine ju učiteljica i učenici koji se trude svojim radom zadiviti svakog promatrača.


[OPŠIRNIJE]Keramičarska grupa
Ružica Martinec Ružica Trogrlić Ivan Duić / datum: 1. 10. 2017. 14:22

Keramičarske grupe djeluju u razrednoj nastavi i u predmetnoj nastavi. Dio su Učeničke zadruge Šestica. Stotinjak je učenika svake godine uključeno u rad sa glinom. 


[OPŠIRNIJE]Mladi čuvari prirode, biologija - fakultativno
Mihaela Vrbnjak Grđan / datum: 1. 10. 2017. 14:10

Izvannastavna aktivnost Mladi čuvari prirode pridonosi stvaranju učenikove cjelovite slike o svemu što nas okružuje u svijetu. Razvija kod učenika odgovornost prema živim bićima u cjelini. Učenici će voditi brigu o pet akvarija, dva terarija i tri insektarija u školi. Također će steći vještine biološkog vrtlarenja u školskom povrtnjaku. 


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava kemija
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 1. 10. 2017. 13:40

Jedna od najvažnijih zadaća nastave kemije jest razvijati interes učenika prema prirodnim znanostima i pokazati da su znanja iz područja prirodnih znanosti dio opće kulture. Nastavom kemije  (fizike i biologije) učenici  trebaju lakše razumjeti svijet oko sebe te shvatiti da se suvremena civilizacija temelji na primjeni znanja iz prirodnih znanosti.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava biologije
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 1. 10. 2017. 13:35

Nastavni program temelji se na osnovnim sadržajima bioloških znanosti i učenicima omogućuje upoznavanje živoga svijeta te zakonitosti koje u njemu vladaju. Osim stjecanja znanja, želi se razviti kod učenika prirodoznanstveni način mišljenja, spremnost i primjerenu odgovornost za primjenu stečenih znanja u životu.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Hrvatsko-američkim društvom
Natalija Hranjec / datum: 1. 10. 2017. 13:25

Suradnja je započela 2014. godine i odvija se putem sudjelovanja učenika naše škole (uglavnom 7. i 8. razreda) u radionicama ili projektima organiziranih od strane HAD-a.


[OPŠIRNIJE]Plesno grupa
Nikolina Kelemenić / datum: 29. 9. 2017. 10:36

Učenici će naučiti neke tradicijske plesove, izrađivati nakit i instrumente.


[OPŠIRNIJE]INA – Eko škola
Tomislav Rogulja / datum: 29. 9. 2017. 10:25

Razvijati ekološku svijest među učenicima. Učenici su kroz izvannastavnu aktivnost uključeni u različite aktivnosti kojima je cilj promocija škole i potvrda Zelene zastave. 


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Nives Blažunaj Gordana Lešnjak / datum: 29. 9. 2017. 10:16

Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost koju u našoj školi provodimo od školske godine 2015/2016.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz povijesti za 8. razrede
Bojana Perko / datum: 29. 9. 2017. 10:09

Dodatna nastava je namijenjena učenicima koji žele proširiti znanje iz povijesti te učenicima koji su spremni svoje znanje pokazati na natjecanju. Zainteresirani učenici će se uključiti u projekte Šafran i Znanjem protiv mržnje


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz geografije
Vera Hlapčić Alenka Bađun / datum: 29. 9. 2017. 10:04

Dodatna nastava iz geografije organizirana je za učenike od 5. do 8. razreda. Cilj je poticanje interesa za geografiju, proširivanje gradiva iz redovne nastave, pripremanje učenika za školsko, županijsko i državno natjecanje. 


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz matematike
Dario Maltarski / datum: 29. 9. 2017. 10:03

Dodatna nastava iz matematika organizirana je za učenike 8. razreda (2 sata tjedno, 70 sati godišnje), koji žele unaprijediti svoja matematička znanja i vještine te se okušati u rješavanju zahtjevnijih i raznovrsnijih matematičkih i logičkih zadataka od onih koji se rade na redovnoj nastavi. Pristupanje školskom natjecanju omogućeno je svim zainteresiranim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Novinarska grupa
Ivana Canjuga Anita Perkov / datum: 28. 9. 2017. 18:50

Novinarska grupa predvođena je učiteljicama Ivanom Canjuga (učiteljica hrvatskog jezika) i Anitom Perkov (učiteljica hrvatskog jezika). U Novinarskoj se grupi uči o osnovama novinarstva. 


[OPŠIRNIJE]Rano učenje fizike
Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:16

Rano učenje fizike je izvannastavna aktivnost na kojoj se učenici 6.ih razreda mogu upoznati sa zakonima fizike na zabavan i poučan način. Izvodeći pokuse  i istražujući pojave oko nas uče o prisutnosti fizike u svakidašnjem životu. 


[OPŠIRNIJE]Mali informatičari
Margareta Živković Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:13

Učenici usvajaju informatičke sadržaje s ciljem stjecanja znanja i vještina za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije, kao i stvaranje temelja za nadogradnju znanja.


[OPŠIRNIJE]DOD fizika
Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:08

Viša razina znanja za učenike 7. i 8. razreda koji pokazuju interes za prirodne znanosti. Uspješna priprema učenika na svladavanje kompleksnijih problemskih zadataka  te uspješna priprema za natjecanje. Učenici se uključuju u projekte i radionice, potiče se njihov interes i produbljuje razina znanja koju žele postići. Obrađuju se izborne teme koje se inače ne obrađuju na redovnoj nastavi.


[OPŠIRNIJE]Astronomska grupa
Alenka Bađun Bojana Perko / datum: 28. 9. 2017. 18:04

Astronomska grupa namijenjena je učenicima koji žele proširiti znanje vezano uz gradivo astronomije. 


[OPŠIRNIJE]Povijesna grupa
Vera Hlapčić / datum: 28. 9. 2017. 17:52

U rad Povijesne grupe VI. osnovne škole Varaždin mogu se uključiti svi učenici naše škole od petog do osmog razreda. Tijekom školske godine članovi Povijesne grupe imaju brojne aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]„Varaždinski slavuji“- dječji zbor VI. osnovne škole Varaždin
Ružica Kapitan / datum: 28. 9. 2017. 17:43

Dječji zbor „Varaždinski slavuji“ VI. OŠ Varaždin osnovan je 1998.g., a od osnutka do danas djeluje pod umjetničkim vodstvom dirigentice maestre Ružice Kapitan.


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna scenska grupa
Ljiljana Posavec Zavrtnik / datum: 28. 9. 2017. 17:37

Vjeronaučnu scensku grupu vodi vjeroučiteljica Ljiljana Posavec Zavrtnik. Grupa obično broji 10 do 15 članova. Dramsko-pedagoški postupci koji se primjenjuju  u radu predstavljaju oblik iskustvenog poučavanja jer djeca najbolje uče ono što iskuse, osjete, učine i dožive.


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa na njemačkome jeziku ˝Engelchen und Bengelchen˝
Anamarija Kovačić / datum: 28. 9. 2017. 17:27

Scenska grupa "Engelchen und Bengelchen" već 7 godina omogućava djeci učenje njemačkog jezika kroz glumu, igru i zabavu. Polaznici grupe su učenici od 5. do 8. razreda. Svake godine grupa nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u sklopu projekta "Theaterspiele". 


[OPŠIRNIJE]ŠSD Šesta
Tomica Kanoti / datum: 28. 9. 2017. 17:19

Školsko sportsko društvo Šesta okuplja učenike zbog svrhe provođenja izvannastavnih sportskih aktivnosti u okviru kojih učenice i učenici treniraju jedan ili više sportova, te sudjeluju na školskim sportskim natjecanjima na međurazrednoj, gradskoj, županijskoj i državnoj razini na kojima naši učenici postižu zapažene rezultate.


[OPŠIRNIJE]Školski čitateljski klub Knjigoljupci za šest
Zdenka Šopar / datum: 28. 9. 2017. 17:14

Klub je osnovan zbog  promicanja i poticanju čitanja te razvijanja svijesti o važnosti i utjecaju čitanja i pismenosti. 


[OPŠIRNIJE]Prva pomoć
Valentina Lukić / datum: 28. 9. 2017. 17:00

Izvannastavna aktivnost Prva pomoć sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio odnosi se na usvajanje znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu. Kroz praktični dio učenici vježbaju osnovne postupke pružanja prve pomoći koji se primjenjuju do dolaska hitne medicinske pomoći, a što naposljetku nekome može  spasiti život. 


[OPŠIRNIJE]Projekt Šafran
Bojana Perko / datum: 28. 9. 2017. 16:52

Nastavak rada u projektu Šafran u kojem učenici sade lukovice šafrana u spomen na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale tijekom Holokausta. Cilj projekta je upoznati učenike s temom o Holokaustu i podizati svijet o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti kao i kontinuirano učiti o važnosti tolerancije i poštovanja.


[OPŠIRNIJE]Orijentacijsko trčanje
Karmen Holenda / datum: 27. 9. 2017. 16:58

ZA SVE ONE KOJI ĆE TEK POSTATI LJUBITELJI ORIJENTACIJE I KOMUNIKACIJE.


[OPŠIRNIJE]Novinarska grupa na engleskom jeziku
Andreja Remar Vidrač / datum: 27. 9. 2017. 16:51

U novinarsku grupu na engleskom jeziku mogu se uključiti učenici koji su zainteresirani za pisanje novosti i tekstova na engleskom jeziku. Temu o kojoj će pisati dogovaraju s učiteljicom, a zatim samostalno napišu tekst, kojemu po želji mogu priložiti i fotografije. 


[OPŠIRNIJE]Mali građani, DND-Dječji forum
Rosana Štrocinger / datum: 27. 9. 2017. 16:43

Izvannastavna aktivnost sastoji se od dvije slične, ali opet različite aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]Kreativno pisanje
Miroslav Cmuk / datum: 27. 9. 2017. 16:40

U grupi "Kreativno pisanje", koju su drugu godinu zaredom pohodile učenice 7.a razreda, naglasak je stavljen na pisanje komentara. Da bi komentar bio autorski i samim time što uspješniji, polaznice su morale razvijati te usmenim i pisanim putem izražavati vlastite dojmove o zadanoj temi, odnosno problemu.


[OPŠIRNIJE]INA - odbojka
Tomica Kanoti / datum: 27. 9. 2017. 16:35

Usavršavanje tehničko taktičkih elemenata odbojke kontinuirano tokom školske godine. Proširenje i produbljivanje motoričkih znanja za učenike koji pokazuju sklonosti i interes za različite sportske aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]INA - badminton
Marinka Mak / datum: 27. 9. 2017. 16:30

U sklopu Školskog športskog društva „Šesta“ djeluje sekcija Badminton koja okuplja učenike i učenice od petog do osmog razreda, srijedom - osmi i deveti sat.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski jezik (dodatna nastava)
Zdenka Šopar Martina Špičko / datum: 27. 9. 2017. 16:26

Cilj dodatne nastave iz hrvatskoga jezika je razvijanje vještina i sposobnosti gramatičkog mišljenja, usmenog, pisanog i vizualnog komuniciranja u interpersonalnim i interkulturalnim situacijama osobnog i javnog života, a onda i priprema za natjecanja iz hrvatskoga jezika.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz engleskoga jezika
Filip Novosel / datum: 27. 9. 2017. 16:22

Na satovima dodatne nastave iz engleskog jezika, ove, kao i prethodnih godina, sudjeluju učenici osmih razreda. Na satovima sudjeluju učenici izbornog i 1. stranog jezika koji su pokazali veći interes za predmet, a pristupanje školskom natjecanju omogućeno je svim zainteresiranim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Dramska grupa
Martina Špičko / datum: 27. 9. 2017. 16:19

Dramska skupina pod vodstvom mentorice Martine Špičko djeluje od 2013. godine. U rad skupine uključeni su učenici od 5. do 8. razreda. Dramsku skupinu pohađaju kreativni, zaigrani i  maštoviti učenici koji žele pokazati svoje glumačke vještine na kazališnim daskama. 


[OPŠIRNIJE]Dani sjećanja i ponosa
Bojana Perko / datum: 27. 9. 2017. 16:13

Aktivnost je usmjerena na obilježavanje važnih međunarodnih datuma te blagdana u Republici Hrvatskoj. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju