preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572797
Znanost

Ovdje možete saznati više o projektima naših mladih znanstvenika te pratiti njihove aktivnosti.

Dan škole (pod Generacije) Dan darovitih učenika Dan informatike
       
Kemijski dan Matematički dan Festival matematike Klub mladih tehničara
Faust Vrančić

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Utjecaj Multimedijske grupe na razvoj znanja i vještina učenika te njihove medijske pismenosti
Autor: Dario Mijač, 25. 10. 2017.

Živimo u vremenu u kojem mediji imaju veliku ulogu u životu pojedinca. Prepoznato je to i u školi te je osnovana Multimedijska grupa koju vodi učitelj Dario Mijač, a koja omogućava učenicima da steknu različita znanja o medijima, razvijaju svoje vještine koristeći različitu tehnologiju, a u konačnici i da razvijaju medijsku pismenost.


Grupa se nalazi dva puta tjedno te obuhvaća različite aktivnosti. Učenici se većinom bave snimanjem videosnimki te fotografija. Nakon snimanja i fotografiranja, slijedi obrada materijala koja zahtijeva dosta znanja i vještina zbog čega učenici imaju različite radionice i edukacije vezane uz korištenje opreme. Opremu je financirala škola te podrazumijeva kamere, fotoaparat, mikrofone i sve ostalo što je potrebno kako bi učenici zabilježili sva događanja vezana uz školu. Učenicima je posebno zanimljivo baviti se obradom zvuka te efektima u mini studiju jer tu najviše dolazi do izražaja njihova kreativnost. Kako bi što bolje ovladali različitim tehnikama, potrebna su im znanja i iz drugih predmeta poput fizike jer je na primjer za snimanje i fotografiranje jako važna svjetlost.

Učenici su jako zainteresirani za sudjelovanje u grupi jer na taj način uvelike doprinose i radu škole. Svojim aktivnostima omogućavaju prijenos informacija te obavještavaju učenike i javnost o događanjima vezanima uz školu. Upravo zbog toga prisutni su i na društvenim mrežama (Facebook), a imaju i vlastiti kanal na YouTubeu. Posebno su angažirani i oko prijenosa uživo na obilježavanju Dana kulture ili prilikom održavanja već poznatoga natjecanja Masteršest. Upravo oni imaju veliku ulogu i u pripremi obilježavanja 50. obljetnice škole koja će se održati u prosincu.

Često slušamo o negativnom utjecaju medija na djecu i mlade, ali ova grupa svojim radom pokazuje kako mediji mogu biti i koristan izvor zabave i informacija. Učenici se bave različitim sadržajima i medijima, potiče ih se na produktivnost i suradnju s drugim grupama, informiraju javnost te na taj način razvijaju i svoju medijsku pismenost. 

  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju