preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573266
Znanost

Ovdje možete saznati više o projektima naših mladih znanstvenika te pratiti njihove aktivnosti.

Dan škole (pod Generacije) Dan darovitih učenika Dan informatike
       
Kemijski dan Matematički dan Festival matematike Klub mladih tehničara
Faust Vrančić

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dodatna nastava biologije

Nastavni program temelji se na osnovnim sadržajima bioloških znanosti i učenicima omogućuje upoznavanje živoga svijeta te zakonitosti koje u njemu vladaju. Osim stjecanja znanja, želi se razviti kod učenika prirodoznanstveni način mišljenja, spremnost i primjerenu odgovornost za primjenu stečenih znanja u životu.


Nastava često uključuje razne praktične radove, učenici samostalno izvode sve vježbe,  a u nastavnom procesu koriste se brojna suvremena nastavna sredstva i pomagala. U dodatnoj nastavi radi se s malom grupom učenika ili se radi sa svakim učenikom pojedinačno. Rješavaju se zadaci sa svih nivoa i oblika natjecanja kao i zadaci iz PISA projekta. Pojedine istraživačke teme rade se u prirodi kao terenska istraživanja. Također, učenici odlaze u posjet raznim znanstvenim institucijama i prisustvuju popularno-znanstvenim predavanjima.

Postignuća su vrhunska, brojna su sudjelovanja učenika na svim razinama natjecanja, dobitnici smo višestrukih državnih nagrada. Najveći ponos nam je plasman dviju učenica kao članica hrvatske ekipe za svjetsku prirodoslovnu olimpijadu mladih (IUSO). Učiteljice su peterostruke dobitnice Oskara znanja, najvišeg priznanja učiteljima Agencije za odgoj i obrazovanje. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju