preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2985679
Domaćinstvo

Voditelji domaćinstva su Gordana Lešnjak, Ksenija Dretar i Dario Mijač.

 

Od ove školske godine u našoj školi  s radom počinje nova izvannastavna aktivnost-domaćinstvo. Ideja o uvođenju domaćinstva u školu potekla je od samih učenika koji su s oduševljenjem sudjelovali u školskom projektu  Zdravi tjedan . U sklopu tog projekta učenici su se natjecali u obavljanju jednostavnih kućanskih poslova, šivanju i kuhanju. Dobro su se zabavljali i puno su naučili. Da bi se ovim aktivnostima mogli baviti tijekom cijele školske godine, u našu školu  ponovo uvodimo DOMAĆINSTVO. Učenici će naučiti neke praktične vještine kao što su: priprema jednostavnih jela, spremanje zimnice, pečenje kolača, šivanje i izrada ukrasnih predmeta. Formirane su dvije grupe, jedna za učenike viših razreda koju vodi pedagoginja škole Ksenija Dretar, te jedna grupa za učenike nižih razreda  koju vodi učiteljica Gordana Lešnjak.  Profesor Dario Mijač priključit će se u sklopu Školskog projekta Zdravi tjedan.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izrada kompota od jabuka
Autor: Ksenija Dretar, 16. 10. 2015.

U petak, 16.10.2015. učenici petih razreda naučili su kako se kuha kompot od jabuka. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo i koji je recept.


Nakon što su oprali i ogulili jabuke, narezali su ih na kriške. Kriške jabuka skuhali su u vodi sa šećerom, limunom narezanim na kriške i štapićem cimeta .Kompot se kuhao oko 10 do 15 minuta .

Zasladili smo se s rashlađenim kompotom i uživali u okusu i zamamnom mirisu jabuka, cimeta i limuna. Dio smo pospremili u staklenke pa ćemo u njemu uživati i idućih dana.

 

RECEPT:

-pola kg jabuka

-pola litre vode

-40 grama šećera

-pola limuna

-štapić cimeta

-vanili šećer

Jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Izvadite im sjemenke pa kriške stavite u kipuću vodu. Dodajte šećer, vanili šećer, limun narezan na kolutiće i štapić cimeta. Kuhajte 10-15 minuta. Kompot poslužite ohlađen.

Fotogalerija

U privitku možete pogledati kako su naši učenici radili sok od jabuke i mrkve te kako su napravili čips od jabuke.



Priloženi dokumenti:
Izrada_cipsa_od_jabuka.pdf (1.18 MB)
SOK_OD_JABUKE_I_MRKVE.pdf (1.03 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju