preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2584580
Karmen Holenda

Karmen Holenda, prof. biologije i kemije, učiteljica savjetnica

Karmen Holenda, Državno natjecanje iz kemije 2019, Split

Predmet: priroda, biologija, kemija

Diplomirala sam biologiju i kemiju na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu 1989. godine. Drago mi je da sam i danas u kontaktu s profesorima fakulteta i kolegama iz struke te da smo dugogodišnji suradnici i prijatelji. Ta mi je suradnja donijela naslov mentora studentima kemije i učiteljima kemije pripravnicima, autorstvo i koautorstvo za nekoliko udžbenika kemije i priručnika za nastavu iz kemije i biologije kao i dvadeset i pet godina iskustva u pripremi maturanata za upise na prirodoslovne fakultete. Kao i svakog učitelja najviše me vesele uspjesi mojih učenika kojih sada već ima vrlo mnogo te uspješno studiraju ili rade u našoj domovini i izvan nje. Naročito mi je drago raditi u Centru izvrsnosti iz biologije Varaždinske županije te upoznati one naj-sadašnje i naj-buduće biologe. Priroda i njezine tajne i danas su mi  najljepši izazov te se i dalje bavim istraživanjima, planinarenjem, orijentacijom i komunikacijom, za što vas od srca pozivam da mi se pridružite.

U društvu Marian DeWane, najbolje učiteljice kemije u SAD, Kongres u Splitu 2010.

U školskoj godini 2021./2022. predavat ću Prirodu svim učenicima petih razreda. Biologiju ću predavati učenicima 7.a, 7.c i 7.d razreda, a svim sedmim razredima predavat ću Kemiju. Voditelj sam dodatne nastave Biologije i Kemije za sve sedme razrede kao i dopunske nastave kemije za sve sedme i sve osme razrede. U petim razredima gdje predajem, vodit ću izvan nastavnu aktivnost: STEM koja obuhvaća praktične radove i projekte iz područja biologije, kemije i fizike.

Adrenalinski park, Accredo centar Zasadbreg 2021

Za sve učenike škole, i za njihove članove obitelji, voditelj sam izvannastavne aktivnosti orijentacije i komunikacije. Orijentacija obuhvaća (rekreacijsko i natjecateljsko) orijentacijsko trčanje u parkovima i šumama uz kartu i kompas te preciznu orijentaciju za osobe koje ne mogu trčati ili se ne mogu samostalno kretati.  Komunikacija se odnosi na suradnju Orijentacijskog kluba Varaždin s Radio klubom Varaždin (mogućnost pohađanja početničkog tečaja za radio operatera) s konačnim ciljem formiranja tima mladih u radiogoniometriji.

Noćna orijentacijska sprint utrka, Varaždinske Toplice, 2020.

I za kraj, kažu, ostavlja se nešto najslađe. Kod mene je to učenje Lepoglavske čipke. To vam je nešto posebno, izazovno, traži matematičko i logičko razmišljanje, uvijek novo i na kraju predivno. Ne može se učiti iz knjiga ili časopisa, samo iz glave u glavu. To je naša kulturna baština koju treba prenijeti na mlade naraštaje. I zato, pridružite se …

Špancirfest 2017. Varaždin
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zlato među najboljima! Mario Lah (6.b) je državni prvak u orijentacijskom trčanju u dvije discipline u kategoriji M12
Autor: Karmen Holenda, 8. 10. 2021.

Dvadeset članova Orijentacijskog kluba Varaždin sudjelovalo je od 02. do 04. listopada 2021. godine na međunarodnom natjecanju iz orijentacije na Braču.


Ovo specifično natjecanje sastojalo se od četiri utrke, od koje su dvije bile za prvenstvo Hrvatske u sprintu i u Kupu Hrvatske. Rezultati za sve četiri utrke zajedno zbrajaju se za prvenstvo Brača, a takvi laureati dobivaju medalju isklesanu od bračkoga kamena. Učenici naše škole koji su sudjelovali na ovome natjecanju su: Ema Juričan,  Nika Juričan, Eva Šantek, Lucija Šantek i Mario Lah. Uz navedene učenike, na Braču su bili i njihovi roditelji te učiteljica Karmen Holenda.

Tablica rezultata

 

kategorija

Prvenstvo Hrvatske na duge staze

Prvenstvo Hrvatske u sprintu

Sprint – nerangirano

Srednje staze - nerangirano

Plasman na prvenstvu Brača

Ema Juričan

Ž12

7.mjesto

-

9.mjesto

5.mjesto

-

Nika Juričan

otvorena

-

-

1.mjesto

-

-

Eva Šantek

Ž12

10.mjesto

7.mjesto

5.mjesto

9.mjesto

6.mjesto

Lucija Šantek

početinci

3. mjesto

mp

3.mjesto

7.mjesto

-

Mario Lah

M12

1.mjesto

1.mjesto

2. mjesto

4.mjesto

2.mjesto

Karmen Holenda

Ž55

6.mjesto

5.mjesto

3.mjesto

3.mjesto

2.mjesto

 

Pribrojimo li rezultate i ostalih članova kluba, vratili smo se doma sa ukupno devet medalja za prvenstva Hrvatske i sa pet bračkih kamenih medalja.

Učenici koji su se ove godine prijavili za aktivnost orijentacije trebaju sa svojim roditeljima /starateljima doći na informacijski roditeljski sastanak u srijedu, 14.10.2021. u 17:15 sati u školu u učionicu biologije na prvome katu. Obavijest o tome je učenicima uručena u školi. Na ovaj sastanak mogu dođi i svi ostali zainteresirani učenici (s roditeljem) iako nisu na popisu prijavljenih.

U fotogaleriji možete pogledati neke naše uspomene s Brača.

Svako dobro vam želim!

Karmen Holenda, prof.

predsjednica OK Varaždin

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju