preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572670
Ivana Canjuga

profesor hrvatskoga jezika i književnosti i diplomirani komparatist književnosti

Predmet: Hrvatski jezik, 6.b, 6.c, 8.b, 8.c

Završila sam kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radim u sustavu obrazovanja od 2004. godine. Uz sudjelovanja na natjecanjima iz jezika te na Lidranu, bavim se i lekturom. Radim u Centru izvrsnosti za hrvatski jezik i suradnik sam na metodičkim materijalima za različite izdavačke kuće. Osim toga, vodim Novinarsku grupu naše škole. Radila sam aktualne materijale za nastavu jezika i književnosti  u izdavačkoj kući Profil, čije udžbenike koristim i u nastavi. Recenzentica sam udžbenika „Volim hrvatski 7“ i radne bilježnice izdavačke kuće Školska knjiga. Osobito sam se u svom radu posvetila izradi materijala za učenike s posebnim oblikom školovanja budući da smatram da svatko treba dobiti istu priliku bez obzira na životnu situaciju u kojoj se našao. 

Od 2016. godine uključena sam u europske projekte Erasmus+ i e-Twining gdje sam bila dva tjedna u Grazu  (Kompetencije za 21. stoljeće ) i u listopadu 2017. u Rumunjskoj, Erasmus+, tema vršnjačko nasilje. Sudjelujem u Erasmus+ projektu KA2 „Breaking Barriers“ gdje sam sudjelovala na pripremnom sastanku u Slovačkoj (listopad, 2019.) Sudjelujem i u projektu „Sharing cultures“ . Od 2019. godine bila sam član mentorskog tima „Škole za život“ . Bavim se humanitarnim radom i organizacijom dobrotvornih koncerata. Od 2021. voditeljica sam Županijskog stručnog vijeća za izvannastavne aktivnosti, a i napredovala sam u zvanje mentor. 

Ove školske godine vodim Novinarsku grupu. 

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Susret knjiga iz budućnosti i knjiga iz prošlosti

Učiteljice hrvatskoga jezika VI. osnovne škole Varaždin Anita Perkov, Martina Špičko i Ivana Canjuga povodom Godine čitanja i Godina Marka Marulića u holu škole organizirale su prigodnu izložbu posvećenu knjigama i čitanju.


Učenici su na izložbi u holu škole predstavili knjige iz budućnosti. Izradili su korice knjiga koje bi oni željeli napisati. Korice su ilustrirali, a unutar njih napisali su i sažetak knjige. Pojedini učenici čak su napisali prva poglavlja svojih knjiga. Na izložbi možete pogledati kako izgledaju vrlo zanimljivi budući kriminalistički i fantastični romani, biografije i autobiografije, putopisi, bajke, kuharice, zbirke pjesma, znanstvenofantastične priče, dnevnici i basne. Jedva čekamo da budući pisci dovrše svoja djela!

Na izložbi su predstavljeni i plakati koje su učenici izrađivali povodom Mjeseca hrvatske knjige. Plakati su poziv i poticaj za čitanje svim učenicima škole. Sadržavaju moto i program događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige. Učenici su zaključili da trebamo čitati kako ne bismo ostali bez riječi i da nas knjige vode na nezaboravna putovanja.  

Tijekom ove godine, koja je posvećena čitanju, učenici su se bavili i istraživačkim radom. U svojoj kućnoj knjižnici tražili su najstarije i najzanimljivije knjige. Pokušali su saznati što više pojedinosti o knjigama koje posjeduju. Otkrili su kako je neka knjiga došla na police u njihovom domu, pojedinosti o autoru i sadržaju knjige te njezinoj vrijednosti. Učenici su u razredima organizirali izložbe i predstavljanje starih knjiga. Mogli smo vidjeti zaista raznovrsne knjige, čuti zanimljive priče iz života povezane s knjigama,  a otkrili smo i da neki čuvaju pravo blago u svojoj knjižnici! Miris starih knjiga u svima je probudio želju za čitanjem i istraživanjem književnosti.

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju