preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573430
ANDREJA REMAR VIDRAČ

profesorica engleskog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti

Engleski jezik, 2. a, 2. c, 2. d, 7. a, 7. c, 7. d, izborna nastava 4. a i 6. b 

Profesorica sam engleskog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti, a u VI. osnovnoj školi zaposlena sam kao učiteljica engleskog jezika. Od kad radim u našoj školi, poučavala sam i engleski jezik i hrvatski jezik, pripremala učenike za natjecanja iz engleskog jezika kroz dodatnu nastavu, vodila izvannastavnu multimedijsku grupu, novinarsku grupu na engleskom jeziku te scensku grupu na engleskom jeziku za učenike od 1. do 4. razreda. 

Ove školske godine,  2021./2022., razrednica sam učenicima 7.c razreda, predajem engleski jezik u 2.a, 2.c, 2.d, 7.a, 7.c, 7.d, izbornu nastavu engleskog jezika u 4.a i 6.b, kao i dopunsku nastavu engleskog jezika za učenike 1./2. razreda i 7. razreda. 

Svim učenicima želim uspješnu školsku godinu! 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KAKO SE PRIPREMITI ZA BOŽIĆ?
Autor: Kristina Roginek, 18. 12. 2019.

Osim one materijalne pripreme za Božić koja se sastoji od pečenja kolača, pripremanja ukusnog ručka, pospremanja, čišćenja, ukrašavanja kuće, kićenja bora  postoji i ona druga priprava za Božić bez koje Božić nema preveliki smisao, a to je unutarnja priprava. 


Postoji opasnost da vanjska priprava izgubi svoj nutarnji temelj i da ne potiče na nutarnju pripravuu; postoji opasnost da se radujemo Božiću zbog hrane i pića, zbog lijepih božićnih običaja, a ne Onome zbog koga se sve to događa.

5 smjernica kako se duhovno pripremiti za Božić:

  1. Dobra sveta ispovijed  

Preduvjet dobre svete ispovijedi je dobra  priprema i  preispitivanje savjesti. Danas su ispiti savjesti lako dostupni na različitim stranicama na internetu te je ujedno bolja mogućnost za dobru pripremu za ispovijed. Ispovijed je mogućnost pomirenja s Bogom i s ljudima oko nas. Mogućnost da drugima oprostimo što su nas povrijedili. Ispovijed je prilika da uvidimo, priznamo i pokajemo se za svoje grijehe i tako  pomireni s Bogom, sa sobom i s drugima čiste savjesti dočekamo Božić. Iskoristimo dar sv. ispovijedi koji imamo!

  1. Misa (zornica)

U misi se susrećemo s Bogom. Ona je najveće slavlje, najveće zadovoljenje koje čovjek može Bogu dati. Zato što postoji sveta misa, možemo mirno prići Bogu Ocu. Mise zornice simboliziraju budnost kršćana u vremenu priprave za Božić, ali i konačnog Isusova dolaska na kraju vremena. Prisustvovanje euharistiji donosi nam mnoge milosti za nas, ali i za naše obitelji. Odazovimo se!

  1. Dnevna molitva

Odlična priprava za Božić je svakodnevna  molitva (uz upaljene svijeće adventskog vjenčića) preko koje postajemo sve bliži Bogu. Iskrenom molitvom postajemo prijatelji Božji, ali i prijatelji svih koji nas okružuju.

  1. Svakodnevno čitanje Biblije 

Svakodnevno druženje s Božjom riječi može nam uvelike obogatiti život i usmjeriti ga na ispravan put. Može nam pomoći u teškim trenucima i trenucima iskušenja. Kroz čitanje Biblije mi sve više upoznajemo Boga i njegov plan za nas.

  1. Dobra djela i otvorenost za potrebe drugih ljudi oko nas

Imati oko i osjećaj za one koji su u potrebi. Možda su to neki nama vrlo bliski ljudi. Možda se radi o materijalnoj potrebi, a možda je to potreba za ljubavi, lijepom riječi, osmijehom, ljubaznošću, blagošću, iskrenošću. Čini se da našem svijetu nedostaje upravo ovih vrednota. Različite su potrebe drugih oko nas kojima se možemo  odazvati! 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju