preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573430
Štrocinger Rosana

učiteljica razredne nastave, učitelj mentor

Predmet: razredna nastava, učiteljica u 4. d razredu

Učiteljica sam razredne nastave tridesetak godina. Jako volim svoj posao. Najljepše u mom poslu je to što je svaki dan drugačiji, a svaka generacija učenika drugačija i zanimljiva na svoj način. S iskustvom koje sam do sada stekla trudim se svoj posao raditi tako da učenike dobro pripremim za daljnje školovanje i za život. Sve ostalo o meni pitajte moje bivše učenike ili njihova roditelje odnosno u kontaktu sa mnom možete sami procijeniti kakva sam kao učiteljica i kao osoba. 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gradski muzej Varaždin u "Školi na trećem" HTV zahvaljujući Rosani Štrocinger
Autor: Rosana Štrocinger, 11. 6. 2020.

Tijekom trajanja proglašene epidemije koronavirusa, čije posljedice su se odrazile na cjelokupnu društvenu djelatnost, vrlo brzo su se pronašla rješenja za njezin nastavak u nekim drugim oblicima. 


Muzejska djelatnost, kao i mnoge druge pa tako i obrazovna, preselila se uglavnom u virtualni prostor. Gradski muzej Varaždin kontakt s publikom održavao je na svojim web i Facebook stranicama (a ta praksa je i nastavljena), objavljujući posebno pripremljene izložbe i ostale priloge vezane ponajviše uz bogat fundus kojim raspolaže. U tom razdoblju ostvarena je i suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom, koja je za učenike dnevno organizirala odvijanje nastave na daljinu u programu HTV-a „Škola na Trećem“. Do suradnje je došlo zahvaljujući Rosani Štrocinger, učiteljici na VI. osnovnoj školi Varaždin i članici mentorskog tima „Škole za život“ i „Škole na Trećem“ koja je, uz pomoć stručnjaka iz GMV-a, osmislila sadržaje, koncept i scenarij za nastavu namijenjenu učenicima 4. razreda osnovne škole. Pripremljene su tri teme, a s obzirom na to, kako smo doznali, da je program dnevno imao oko 100.000 gledatelja i oko 1000 zaprimljenih poruka i radova učenika, Gradski muzej Varaždin s iznimnim zadovoljstvom uključio se u ovaj jedinstveni edukacijski projekt, kojim mu je pružena i prilika da se široj javnosti predstavi na isto tako jedinstven način. 

 Priloženi dokumenti:
skola_na_trecem.pdf (370.74 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju