preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571348
Kultura

Ovdje možete saznati o projektima u kulturi kao i o aktivnostima naših učenika.

 
Dan kulture Mojih 6 minuta Knjižnica  
       
 
Ples generacije Božićni plesnjak Maškare  

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici naše škole sudjelovali su u dramskoj radionici u sklopu EU projekta Super 5Q
Autor: Martina Špičko, 19. 4. 2021.

Učenici 5. i 7. razreda koji pohađaju Dramsku grupu pod vodstvom učiteljice Martine Špičko te oni koji tek žele upoznati čudesni svijet kazališta sudjelovali su u utorak 13. 4. 2021. na online dramskoj radionici u sklopu EU projekta Super 5Q.


Dramska radionica održala se putem Zooma, a voditeljica je bila dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer. 
Super5Q je EU projekt kojim se djeca kroz kreativne radionice i programe pripremaju na nepredvidive potrebe tržišta rada u budućnosti poticanjem razvoja inteligencije i kreativnosti, a posebno je usmjeren na razvoj racionalne inteligencije za smišljanje inovacija te praktične, socijalne, artističke i emocionalne inteligencije. Projekt Super5Q odobren je i djelomično financiran iz Europske unije te je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. 
U sklopu projekta Super5Q organizirana je dramska radionica Pričaonica. Voditeljica Pričaonice kroz glumačke vježbe potaknula je učenike da pričaju priče, nadahnula ih da stvari koje znaju vide na poseban način i udahnu im život. Uz priče, radionica je uključivala i zanimljive  dramske igre. Cilj Pričaonice bio je razvijanje socijalne i praktične inteligencije te priprema na izvanredne situacije i okolnosti. Dramska radionica potiče kreativnost, maštovitost i razvoj vještine pripovijedanja, a priprema je i za javni nastup. Voditeljica radionice Iva Srnec Hamer je dramska pedagoginja s dugogodišnjim iskustvom. Koordinatorica je dramskog studija i dramski pedagog u Gradskom kazalištu Trešnja. 
Učenica 5. a razreda Zara Manojlović zabavila se na radionici: Bilo je stvarno zabavno, čak i više nego što sam očekivala. Najzanimljivija mi je bila igra kad smo zajedno stvorili smiješnu priču tako da je svatko rekao jednu rečenicu. Ako bude prilike, opet bih rado sudjelovala.
S njom se slaže Zrinka Hranjec: Meni je bilo jako zabavno. Izmišljali smo puno priča i zabavljali se, a najzabavnije mi je bilo kad smo svi rekli po jednu rečenicu i tako  stvorili jednu zanimljivu priču. Ja bih rado, ako bude još jedna radionica, opet sudjelovala! 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju