preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572118
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zašto se Isus krstio ako je bio bez grijeha?
Autor: Kristina Roginek, 20. 1. 2020.

 Proteklu nedjelju (12.1.2020.) slavili smo blagdan Isusova krštenja na Jordanu. Kad malo zastanemo i zapitamo se kakav je to točno blagdan koji slavimo možda nam se iznad glave pojavi mali upitnik.


Ako vjerujemo da se krštenjem brišu grijesi zašto se onda Isus krstio, a bio je bez grijeha? Zašto je Isusu bilo potrebno krštenje?

Isusu krštenje nje bilo nužno, ali je on to učinio iz ljubavi prema svome Ocu. Očev plan bio je da Isus otkupi cijeli svijet od njegovih grijeha. Od trenutka kad se Isus rodio u betlehemskoj štalici, cijelog njegovog djetinjstva pa do njegovog javnog djelovanja i naučavanja Otac je s njime imao plan. Imao je plan s Isusom kao što ima i sa svakim od nas. To što se Isus odlučio i pristao krstiti bio je čin kojim je pokazao da je poslušan i vjeran svome Ocu i planu koji ima za njega.  Na rijeci Jordan pristao je uzeti naše grijehe na sebe i oprati ih u krsnoj vodi. Kasnije  na Golgoti će pristati  uzeti naše grijehe na sebe i podnijeti muku i trpljenje kako bi nas oslobodio od robovanja grijesima.

Zanimljivo je ono što se događa u trenutku Isusova krštenja. Evanđelist Luka to opisuje ovako: ,,Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!'' (Lk 3, 21-22) Drugim riječima mogli bismo reći da se Otac ponosio svojim Sinom i onime što je njegov Sin upravo učinio. Kako je lijepo čuti takve riječi: ti si sin moj ljubljeni, u tebi mi sva milina. Koliko često mi jedni drugima izgovaramo takve riječi? Kada smo zadnji puta svojoj djeci rekli da ih volimo, da se njima ponosimo, da smo sretni što ih imamo, da su oni naša milina? Koliko puta smo svojim roditeljima pokazali da ih volimo i cijenimo sve što za nas rade? Ili svom suprugu i supruzi. Te riječi kao da se podrazumijevaju, ali zašto ih onda ne možemo lako izreći? Riječi VOLIM TE su toliko jednostavne za izgovoriti, a ipak se previše puta zadrže u nama bez da ih izgovaramo. Za riječi ljubavi nikad nije kasno! Mnogi ljudi u odrasloj dobi pate zato što nikad od svojih roditelja nisu čuli upravo te riječi. Mnogi brakovi se lagano gase jer nema više iskrenih riječi ljubavi.

Ako dosad nismo dovoljno izgovarali te riječi ljudima koje volimo počnimo od danas i uljepšajmo život jedni drugima. Za riječi VOLIM TE nikad nije kasno, a te riječi mogu izliječiti mnoga  povrijeđena i tužna srca. Neka naši dragi znaju koliko nam znače i koliko smo sretni što su dio našeg života. Sam Bog nam je uzor u tome:,, Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!''

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju