preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572795
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povijesna grupa
Autor: Vera Hlapčić, 28. 9. 2017.

U rad Povijesne grupe VI. osnovne škole Varaždin mogu se uključiti svi učenici naše škole od petog do osmog razreda. Tijekom školske godine članovi Povijesne grupe imaju brojne aktivnosti.


Učenici sedmih i osmih razreda pripremaju se za natjecanja u znanju na školskoj razini te prema postignutim rezultatima  za županijsku razinu.

Tijekom godine članovi grupe obilježavaju važne datume iz hrvatske povijesti, pripremaju materijale za školski pano u učionici povijesti i web stranicu škole, te stručne ekskurzije, kao npr. stručnu ekskurziju osmih razreda u Vukovar. Uz pomoć učiteljica iz povijesti učenici pripremaju plakate,  PowerPoint prezentacije i umne mape. Uvježbavaju vještine prezentiranja kako bi svoje teme što uspješnije prezentirali  ostalim učenicima u svojim razredima. Također se pripremaju kao zamjenski učitelji za Dan zamjene uloga.

Članovi grupe sudjeluju u brojnim projektima. Od 2012. godine uključeni smo u projekt Šafran. Svake godine učenici osmih razreda sade lukovice žutog šafrana u spomen na stradalu djecu u vrijeme Holokausta. Za otvorene dane naše škole učenici petog razreda pripremili su projekt „Lovčev dom“ i predstavili ga roditeljima i učenicima.

Naša škola ima Školski muzej „Stara hiža“ koji je postavljen u holu škole od 2003. godine, a o njemu brinu članovi Povijesne grupe. Članovi Povijesne grupe su naučili izrađivati i tradicijske ukrase te na taj način brigom o Školskom muzeju i izradom tradicijskih ukrasa uče cijeniti i čuvati tradicijsku baštinu naših predaka.

Ove školske godine članovi Povijesne grupe istraživati će i pripremati materijale za obilježavanje pedesete godišnjice naše škole.

Postignuća:

Učenici obilježavaju važne datume iz hrvatske povijesti, uređuju pano u učionici povijesti,  izrađuju plakate, PowerPoint prezentacije  i umne mape te vježbaju vještine prezentiranja. Sudjeluju u projektima, brinu o Školskom muzeju „Stara hiža“. Pripremaju materijale za školske ekskurzije i  obilježavanje pedesete obljetnice škole.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju