preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971103
Školski bend

U školskom bendu sudjeluju učenici od 4. do 8. razreda. Voditelj školskog benda je Damir Tomičić (DND Varaždin).

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tko pjeva, zlo ne misli …
Autor: Ida Lacković, 14. 2. 2018.

Učenici VI . osnovne škole Varaždin konačno dobili svoj vlastiti školski bend.


Iako na VI. OŠ već 20 - ak godina vrlo uspješno djeluje zbor „Varaždinski slavuji“, prošle se godine rodila ideja da se na glazbu potaknu i oni učenici koji imaju talenta ne samo u pjevanju već i u sviranju glazbe. U travnju 2017. godine ta je ideja konačno provedena u djelo, naime, u suradnji sa Damirom Tomičićem, voditeljem Radionice sviranja gitare u Društvu naša djeca Varaždin, osnovan je školski bend. Damir je, kao bivši učenik VI. OŠ, rado pristao na suradnju te se objeručke prihvatio posla. Zajedno s ravnateljem pribavljeni su instrumenti (gitare, bubnjevi, električni klavir) te je okupljanje benda moglo početi. Odabrati članove nije bilo lako jer se javilo mnogo djece tako da je prije početka rada održana audicija. Najviše prijavljenih javilo se za pjevanje i ovdje su izabrane 4 mlade djevojke anđeoskih glasova.

Nakon audicije konačno je oformljen školski bend koji danas broji 10 – ak članova od 4. – 8. razreda, od čega 4 pjevačice, 2 bubnjara, klavijaturistu i troje gitarista. Neki od ovih članova su polaznici Glazbene škole u Varaždinu, dok su neki naučili svirati upravo u Društvu naša djeca kod Damira. Ono što povezuje ove mlade ljude jest svakako ljubav prema glazbi te želja da svoj talent pokažu široj publici.

Bend se sastaje jednom tjedno te zajedno vježbaju po sat i pol. Kao što i sami članovi benda napominju, to je premalo vremena za neke ozbiljnije projekte, iako ni ono što su učinili u zadnjih nekoliko mjeseci nije malen zalogaj. Bez obzira što njihov repertoar trenutno nije velik, kroz kratko vrijeme postojanja uvježbali su 3 pjesme i to „Sunce, more, vjetar“, „Lean on me“ te „Shake up Christmas“. O tome kakve su bile izvedbe ovih pjesama svjedoče pozitivni komentari nakon njihovog prvog nastupa za Dan škole ali i oduševljene reakcije njihovih prijatelja na Božićnom plesnjaku na kojem su kao uvod u plesnjak stručno zagrijali publiku.

Posebnost školskog benda leži i u tome što se sve odluke donose zajedno. Iako učenici - članovi i njihov voditelj slušaju različitu vrstu muzike, zajednički raspravljaju o repertoaru. Voditelj predlaže više pjesama, a članovi benda potpuno demokratski odlučuju koje pjesme će uvježbavati.

U ovo kratko vrijeme koje je prošlo od osnivanja školskog benda isti je privukao veliku pozornost te se nadamo se da će se bend s vremenom povećati i moći primiti još više zainteresiranih učenika. Do toga želimo svim članovima i njihovom voditelju puno uspješnih nastupa!





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju