preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3043226
Knjižnica

 

Popis školske lektire

Iz povijesti škole - Školski listovi 2003.-2015.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Priče iz svemira za darovite učenike
Autor: Nataša Narančić, 29. 4. 2024.

Učenici razredne i predmetne nastave u sklopu projekta Mali (i) velikani posjetili su Elektrostrojarsku školu Varaždin gdje su za njih u suradnji s Kreativnim studijem Logos održani predavanje i radionica „Priče iz svemira“ koje je vodila prof. Milica Žabčić. Ova je aktivnost imala za cilj potaknuti dječju znatiželju i interes za svemir te nadograditi njihovo postojeće znanje.


Učenici razredne nastave koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali znanstvenici u radionici su sudjelovali 18. travnja 2024. S učiteljicom Irenom Čerpinko i knjižničarkom Natašom Narančić zaputili su se do atraktivne astroučionice Elektrostrojarske škole gdje ih je dočekala njihova voditeljica. Poslušali su zanimljivo interaktivno predavanje o Sunčevu sustavu nakon kojeg su rješavali kviz za koji su bili nagrađeni slatkim nagradama.

Nakon toga čekao ih je kreativni zadatak izrade vlastitoga planeta i osmišljavanje priče o njemu.

- Moj planet zove se Mister Brkalo Šumić. On je kao crna rupa, kreće se jako brzo i putuje svemirom pa ga je teško vidjeti teleskopom. Može se vidjeti svakih 100 godina. Ima po sebi puno mini planeta i kao živo biće ima svoje lice i osobine. – kreativno je izradila i opisala svoj planet učenica Maša Šekez.

Lovro, ljubitelj nogometa, svoj je planet zamislio u obliku nogometne lopte: - Osim nogometa, želim da na mom planetu bude puno dobrih djela. – velikodušno je zaključio Lovro.

Nakon radionice svi su svoje planete mogli ponijeti kući i pohvaliti se njima svojim obiteljima.

No, svemirska avantura nije bila rezervirana samo za učenike nižih razreda. Učenici predmetne nastave također su imali priliku istražiti tajne svemira. Odvojili su vrijeme u subotu ujutro, 20. travnja, te posjetili Elektrostrojarsku školu u pratnji učiteljice Mihaele Vrbnjak Grđan i knjižničarke kako bi produbili svoje znanje o planetima i njihovim satelitima. Pokazali su izvanredno znanje koje su nadogradili dodatnim zanimljivim informacijama.

Nakon toga uslijedio je posjet zvjezdarnici gdje su mogli vidjeti teleskop dostupan onima koji se žele baviti astronomijom. Imali su priliku vidjeti i LEGO model NASA Apollo Saturn V koji je posebno oduševio ljubitelje LEGO hobija.

Svi su učenici ovo predavanje doživjeli kako izuzetno zanimljivo iskustvo, a obećali su se vratiti i na nastavak svemirske avanture. Ovaj posjet ne samo da je potaknuo njihovu znatiželju za svemirom, već i njihovu kreativnost i maštovitost pružajući im nezaboravno iskustvo koje će pamtiti i koristiti za daljnje istraživanje i učenje.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju