preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3043226
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Forumaši VI. osnovne škole na susretu dječjih foruma
Autor: Nataša Narančić, 13. 5. 2024.

Učenice članice Dječjeg foruma VI. osnovne škole Varaždin u ponedjeljak 6. svibnja 2024. sudjelovale su u susretu dječjih foruma varaždinskih osnovnih škola. Cilj je ovoga susreta bio obilježiti Dan planeta Zemlje na kreativan i edukativan način te potaknuti svijest o važnosti očuvanja okoliša i prirode.


Forumaši svih gradskih škola širili su poruke o važnosti očuvanja okoliša, promicanju dječjih prava i borbe protiv govora mržnje. Prošetali su gradom s prigodnim transparentima koje su zatim izložili na Starome gradu gdje su sudjelovali u raznim aktivnostima povezanim s dječjim pravima i razvojem ekološke svijesti.

Jedna od značajnih aktivnosti bila je prezentacija rezultata istraživanja o stavovima prema novim oblicima međuvršnjačkog nasilja i odnosu prema prirodi koje su predstavili učenici I. osnovne škole Varaždin. Rezultati su dobiveni online anketom u kojoj su sudjelovali učenici svih gradskih škola. Forum III. osnovne škole Varaždin pripremio je igru „Pronađi i poveži“. Pitanja i odgovore na temu ekologije sakrili su u okoliš, a parovi učenika tražili su ih i spajali te su se na taj način i upoznavali. VII. osnovna škola Varaždin pripremila je kviz o ekologiji i razne pjesme, a naša je škola pripremila igru Srećom na nesreću čiji je cilj bio timskim radom stvoriti priču koja ističe važnost očuvanja okoliša i podiže ekološku svijest te razvijati kreativnost.

Dječjim se forumima pridružio i Lovro Lukavečki, vijećnik Gradskog vijeća grada Varaždina. S obzirom na to da je gradu Varaždinu odobren projekt uređenja Dravske park šume, s pažnjom je saslušao i zabilježio učeničke ideje učenika za uređenje. Forumaši su davali izrazito kreativne i konstruktivne prijedloge, a među njima je bilo više kanti za razvrstavanje otpada, postavljanje edukativnih tabli (tzv. poučnih staza), uređenje šetnice kroz šumu i uz Dravu, ponuda kajaka, bicikala i električnih romobila za najam, izrada kućice na drvetu i javne slavine.

Forumaši su se također dosjetili kako bi bilo dobro postaviti hranilice za ptice koje bi mogli izraditi i sami čime bi doprinijeli očuvanju lokalne faune.

Susret je završio opuštenim razgovorom i pjesmom Rim tim tagi dim kao podrškom našem predstavniku na ovogodišnjem Eurosongu. Učenici su izrazili oduševljenje susretom, a već su počeli razvijati i ideje za sljedeći.

Ovim se susretom nije samo obilježio Dan planeta Zemlje, nego je on potaknuo mlade generacije da se aktivno uključe u zaštitu okoliša i promicanje ekološke svijesti što predstavlja temelj za stvaranje održivije budućnosti.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju