preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3043226
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Star Wars dan obilježen u školskoj knjižnici drugu godinu zaredom
Autor: Nataša Narančić, 4. 5. 2024.

U knjižnici VI. osnovne škole Varaždin 3. svibnja, drugu godinu zaredom, obilježen je Dan Ratova Zvijezda. Taj popularni događaj za sve ljubitelje ove legendarne filmske sage poznat je pod nazivom May the Fourth, a tradicionalno se obilježava svake godine 4. svibnja. Međutim, s obzirom na to da je to ove godine bila subota, odlučili smo proslavu organizirati dan prije, u petak.


Raznovrsne prigodne aktivnosti privukle su svaki odmor desetke posjetitelja u knjižnicu. Učenici su već pri ulasku u knjižnicu bili dočekani kratkim filmićem koji ih je podsjetio na uzbudljivi uvod u svaki film iz sage Ratova zvijezda. Nakon toga imali su priliku isprobati ukusne kolačiće u obliku Star Wars likova koje im je pripremila knjižničarka.

Posebnu pažnju privukli su svjetlosni mačevi na napuhavanje koji su učenicima omogućili uvježbavanje svojih Jedi vještina, a za fiktivnu društvenu mrežu Wookieegram mogli su se fotkati s najdražim likovima.

Najveći hit ovogodišnjeg Star Wars dana ipak je bio Forcepong, igra koju je osmislila knjižničarka. Zadatak je učenika bio odabrati svijetlu ili tamnu stranu te ubaciti ping pong lopticu u papirnatu čašu koja je predstavljala jednog lika. Za svaku uspješno ubačenu lopticu bili su nagrađeni slatkišem, a oni najuporniji, koji su uspješno ubacili svih šest loptica, za nagradu su dobili poseban Star Wars bedž.

Dan je završio radionicom izrade modela letjelice Imperial star Destroyer i AT-AT hodača. Učenici su s ponosom ponijeli svoje izrađene modele kući kao trajnu uspomenu na trud uložen u ovu aktivnost. Dostupne su im bile i razne knjige Star Wars tematike, od kojih su ih najviše privukle enciklopedije likova. Tako su i oni koji do sada nisu bili upoznati s nekim od likova mogli o njima nešto istražiti i pročitati.

Kreativnosti nije nedostajalo ni pri izradi likova od hama perli koje su učenici kasnije spojili i napravili prigodne podmetače za čaše.

Uživali su i oni koji filmove nikada nisu pogledali, ali bi to svakako jednog dana voljeli. – Ja nikad nisam gledala Star Wars, ali moj ga tata jako voli. Pogledat ću ga sigurno kada budem malo starija. – izjavila je jedna učenica 1. razreda.

Događaj je bio toliko uspješan da su učenici ostali u knjižnici sve do 15 sati, izražavajući želju da ovo postane tradicija u našoj školi. S obzirom na izvrstan odaziv i pozitivne reakcije, uvjereni smo da će se ova proslava nastaviti i iduće godine, nadamo se još kreativnija i uspješnija.

O tome kako nam je bilo svjedoči i pozamašan broj zanimljivih fotografija koje možete pogledati u fotogaleriji.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju