preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2584458
Klub ŠEST PLUS - Natjecanja učenika

Na ovoj stranici možete pratiti uspjehe naših učenika na natjecanjima u organizaciji AZOO. Želimo svima puno uspjeha!

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
1. mjesto na državnom natjecanju iz Matematike
Autor: Mario Stančić, Anita Perkov, 26. 5. 2021.

Imamo državnu prvakinju iz Matematike u 7. razredu. Ona se zove Mila Maretić i učenica je 7. b razreda, a njezin mentor je Dario Maltarski! Uz Milu, na natjecanju su sudjelovali i učenici 6. razreda Nino Petek i Ozana Margotić menotrice Elizabeta Borovec kojoj također čestitamo na odličnom uspjehu!


Mila Maretić nova je državna prvakinja iz matematike, a danas je u VI. osnovnoj školi Varaždin svečano obilježen najnoviji uspjeh naše učenice. Ravnatelj Mario Stančić zahvalio je svim sudionicima ovogodišnjeg državne razine natjecanja iz matematike koje se održalo 11. svibnja. Naglasio je kako je cijela škola ponosna na veliki uspjeh svih matematičara, a posebno na novu državnu prvakinju Milu.

Učenica Mila Maretić osvojila je 1. mjesto u kategoriji sedmih razreda, a mentor, koji ju je vodio prema tom velikom uspjehu, njezin je učitelj matematike Dario Maltarski.

Mila Maretić podijelila je dojmove s natjecanja te naglasila da je bilo potrebno puno truda, učenja i vježbe da bi se ostvario takav rezultat, ali da samo natjecanje nije bilo teško. Mila je i ovogodišnja državna prvakinja iz kemije tako da je svojem uspjehu pridodala još jedno vrijedno priznanje i nagradu. Poručuje da je važno znati matematiku jer je matematika povezana sa svim znanostima, a posebno joj je pomogla na natjecanju iz kemije.

Mentor Dario Maltarski smatra da je Milin uspjeh još veći ako se zna da je na svim razinama ovogodišnjeg natjecanja imala 50 od 50 bodova, odnosno riješenost je bila stopostotna što znači da je uspješno riješila sve zadatke svih razina natjecanja - školsko, županijsko i državno! Puno su radili, pripremali se i rezultat nije izostao!

Na Državnom natjecanju iz matematike VI. osnovnu školu predstavljali su i učenici 6. razreda: Ozana Margotić koja je osvojila 20. mjesto te Nino Petek koji je osvojio 12. mjesto uz vodstvo svoje mentorice Elizabete Borovec. Ozana i Nino zadovoljni su svojim rezultatima i poručuju da će i dalje nastaviti marljivo učiti i vježbati jer je to formula za uspjeh. Ozana Margotić ujedno je i ovogodišnja državna prvakinja iz informatike u čemu joj je pomogla i matematika, a Nino Petek sudjelovao je na Državnom natjecanju iz geografije što još jednom svjedoči o povezanosti prirodnih znanosti.

Epidemija je utjecala na odluku organizatora da se državno natjecanje iz matematike provede na matičnim školama učenika, tako da su natjecatelji bili zakinuti za putovanje i međusobno druženje s ostalim sudionicima natjecanja, ali to ne umanjuje vrijednost ovog uspjeha.

Čestitke svima na velikom uspjehu!

Anita Perkov

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju