preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587380
Klub ŠEST PLUS - Natjecanja učenika

Na ovoj stranici možete pratiti uspjehe naših učenika na natjecanjima u organizaciji AZOO. Želimo svima puno uspjeha!

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DRŽAVNA PRVAKINJA - izvrsni rezultati naših učenika na Državnom natjecanju iz informatike
Autor: Danijel Lukić, 14. 4. 2021.

Državno natjecanje iz informatike Infokup 2021 održano je 12.4.2021. i 13.4.2021.  u matičnoj školi zbog epidemiološke situacije. 


Sažeti opis natjecanja

Državnom natjecanju pristupili su učenici: Marin Rođak – 5.c, Oliver Vitez – 5.c,  Ozana Margotić – 6.b i Antun Kralj – 8.a. Marin Rođak i Oliver Vitez natjecali su se u kategoriji Algoritmi – 5. razred. Oliver je osvojio peto mjesto, a Marin je bio šesti. Ozana Margotić se natjecala u čak dvije kategorije: Algoritmi – 6. razred i LOGO – 6 razredi. U kategoriji Algoritmi Ozana je i ove godine ponovno bila prva, a u kategoriji LOGO je zauzela sedmo mjesto.  Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi – 8. razred i osvojio je izvrsno dvanaesto mjesto.

Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je već drugu godinu zaredom u kategoriji Algoritmi osvojila prvo mjesto. Također, Antunu Kralju je ovo bio treći uzastopni plasman na dražvnu razinu natjecanja. Nadamo se da će tako nastaviti i u srednjoj školi.

Učenike Ozanu Margotić i Antuna Kralja je za natjecanja u kategoriji Algoritmi pripremao gospodin Dejan Drabić. U kategoriji LOGO, Ozanu je pripremao gospodin Viktor Lazar. Marina Rođaka i Olivera Viteza je pripemao gospodin Marin Drabić te su uz to polazili i dodatnu nastavu u školi.

Velike čestitke svim našim natjecateljima!

Izvješće Novinarske grupe

Učenici VI. osnovne škole Varaždin na državnom Natjecanju iz informatike

Ponovno uspješni na državnom Natjecanju iz informatike

U zbornici VI. osnovne škole Varaždin održano je primanje učenika koji su bili na državnom Natjecanju iz informatike. Ravnatelj Mario Stančić ih je pozdravio i čestitao im te rekao kako je znanje najvažnije i kako je lijepo što žele više učiti. Državno natjecanje iz informatike Infokup 2020. održano je 12. 4. 2021. i 13. 4. 2021. u matičnoj školi zbog epidemiološke situacije. Državnom natjecanju pristupili su učenici: Marin Rođak – 5.c, Oliver Vitez – 5.c,  Ozana Margotić – 6.b i Antun Kralj – 8.a. Marin Rođak i Oliver Vitez natjecali su se u kategoriji Algoritmi – 5. razred. Oliver je osvojio peto mjesto, a Marin je bio šesti. Ozana Margotić se natjecala u čak dvije kategorije: Algoritmi – 6. razred i LOGO – 6 razredi. U kategoriji Algoritmi Ozana je i ove godine ponovno bila prva, a u kategoriji LOGO je zauzela sedmo mjesto.  Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi – 8. razred i osvojio je izvrsno dvanaesto mjesto.

Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je već drugu godinu zaredom u kategoriji Algoritmi osvojila prvo mjesto. Također, Antunu Kralju je ovo bio treći uzastopni plasman na državnu razinu natjecanja. Nadamo se da će tako nastaviti i u srednjoj školi.

Učenike Ozanu Margotić i Antuna Kralja je za natjecanja u kategoriji Algoritmi pripremao gospodin Dejan Drabić. U kategoriji LOGO, Ozanu je pripremao gospodin Viktor Lazar. Marina Rođaka i Olivera Viteza je pripremao gospodin Marin Drabić te su uz to polazili i dodatnu nastavu u školi pod vodstvom mentora Danijela Lukića.

Učiteljica Ivana Canjuga razgovarala je s učenicima o tome kako im je bilo na natjecanju, je li im bilo teško pripremati se u ovim epidemiološkim uvjetima te kakvi su im planovi za budućnost. Odgovori su bili slični. Oliver Vitez nam je rekao da je prošao bolje nego što je mislio i da će se nastaviti baviti programiranjem. Ispričao nam je kako je bio u ljetnom kampu iz informatike u Čakovcu pa ga je to potaknulo na odlazak na natjecanje. Zadovoljan je pripremom te je rekao da mu je čak i bolje putem Zooma je nisu morali trošiti vrijeme na putovanje.

Marin Rođak nam je rekao da mu je na natjecanju bilo odlično, a rezultati su puno bolji od očekivanih. Radio je već prije male igrice, zadovoljan je. Nije znao da ima više kategorija, a prije je išao na robotiku pa je želio isprobati i Python. Planira se baviti Pythonom i robotikom u budućnosti.

Ozana Margotić, državna je prvakinja već 2. godinu zaredom, a od malena je voljela znanost i matematiku te je krenula na DOD iz informatike. Radila je svoje igrice, rješavala je neke stvari i za 7. razred. Ispričala nam je da je bilo teško na natjecanju, no želi sve više i više programirati. Odlučila se natjecati baš u ovim kategorijama jer joj to najbolje ide i često je stvarala svoje programe za pomoć u učenju i za vježbu.

Antun Kralj, učenik je osmog razreda, najiskusniji je od svih natjecatelja, a treću je godinu na državnom natjecanju. Već je u 4. razredu počeo programirati u Logu, a s natjecanjima je počeo u 5. razredu. Ima mnogo planova za budućnost,  a najviše se veseli programiranju.

Čestitke svima!

 

Ljestvica poretka

Osvojeno mjesto

Ime i Prezime učenika

Razred

Broj bodova

Mentor

Algoritmi – 5. razredi

5.

Oliver Vitez

5.c

53

Marin Drabić,  Danijel Lukić

6.

Marin Rođak

5.c

51

Marin Drabić,  Danijel Lukić

Algoritmi – 6. razredi

1.

Ozana Margotić

6.b

145

Dejan Drabić, Danijel Lukić

Algoritmi– 8. razredi

12.

Antun Kralj

8.a

2

Dejan Drabić, Danijel Lukić

LOGO – 6. razred

7.

Ozana Margotić

6.b

76

Viktor Lazar, Danijel Lukić

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju