preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587840
Klub ŠEST PLUS - Natjecanja učenika

Na ovoj stranici možete pratiti uspjehe naših učenika na natjecanjima u organizaciji AZOO. Želimo svima puno uspjeha!

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naši glumci oduševili publiku na državnoj smotri LiDraNo
Autor: Martina Špičko, 2. 4. 2019.

Učenici VI. osnovne škole pokazali su svoju kreativnost na državnoj smotri LiDraNo u Šibeniku.


Ovogodišnja državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2019. održavala se od 25. do 27. ožujka u Šibeniku gdje su se okupili mladi pisci, glumci i novinari iz cijele Hrvatske. Učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije pokazali su svoju kreativnost, maštovitost i darovitost u nekoliko različitih izraza: dramskom (skupni i pojedinačni scenski nastupi), literarnom i novinarskom (samostalni novinarski radovi i radio emisije).

Članovi Dramske skupine VI. osnovne škole Varaždin Luka Balažić, Ema Manjerović, Zara Petrina (5. a), Mia Kolmanić (5. d), Petar Burek, Lorena Benčić, Lucija Čehok, Ema Pozder, Zina Šenkiš (7. a) i Petar Potočnik (8. b) izveli su dramsko-scensku igru „Princeze na zrnu graška“ pod vodstvom mentorice Martine Špičko. Njihov dojmljiv nastup oduševio je publiku, a članovi povjerenstva pohvalili su njihovu glumu, kretanje na sceni, povezanost skupine i scenska rješenja.  Naši su se izvrsni glumci iz Šibenika vratili puni dojmova i novih iskustava, proširili su svoje vidike i sklopili nova prijateljstva. Svi su bili zadovoljni i ispunjeni jer LiDraNo nije klasično natjecanje nego vatromet stvaralaštva, mašte i kreativnosti.

̶   Bilo mi je zanimljivo gledati nastupe drugih dramskih skupina i pojedinaca iz cijele Hrvatske. Izvrsno je što smo čuli samo lijepe komentare i pohvale nakon naše izvedbe. Zato sam ponosan na sebe i cijelu ekipu! – oduševljeno je izjavio Petar Burek, princ koji (ne)traži svoju princezu.

̶  Poziv na državnu smotru bio je za nas vrlo ugodno iznenađenje. Upoznali smo nove ljude, stvorili nova prijateljstva i učvrstili ona stara. Ovo je stvarno jedno iskustvo koje nas je mnogočemu naučilo i koje ćemo pamtiti cijeli život. Drago nam je što smo prisustvovali tako lijepoj, maštovitoj, zabavnoj i neobičnoj smotri. Najvažnije od svega, zabavili smo se! – rekle su Lorena Benčić, Zina Šenkiš i Ema Pozder.

̶  Vidjeli smo brojne pojedinačne i skupne scenske nastupe, čuli najbolje novinarske i literarne radove te radijske emisije. Meni je to bilo pozitivno iskustvo jer uz pomoć komentara stručnih osoba možemo raditi na sebi. Rado bih ponovila LiDraNo jer smo se lijepo zabavili, ali mnogo toga naučili. – nadovezala se Lucija Čehok.

̶   Državnu smotru neću tako brzo zaboraviti; ostat će mi u lijepom sjećanju! – zaključio je Petar Potočnik.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju