preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2586893
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čitanjem do zvijezda
Autor: Martina Špičko, 21. 12. 2021.

U petak 17. 12. 2021. održana je školska razina Natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. 


Na školskom natjecanju sudjelovalo je 8 učenika predmetne nastave, a najbolji među njima bili su Tara Šipek (6. d), Leo Novak (8. a) i Eva Vrček (6. d) koji će kao ekipa predstavljati VI. osnovnu školu Varaždin na županijskoj razini natjecanja. 

Ovogodišnja tema natjecanja je Knjiga i film, a odabrani naslovi za čitanje su Vještice Roalda Dahla, Tajni vrt Frances Hodgson Burnett te Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu Ransoma Riggsa. Sudionici natjecanja trebali su pročitati navedena književna djela i pogledati njihove filmske adaptacije te u kvizu znanja odgovarati na pitanja iz zadanih knjiga/filmova. Na županijskoj razini natjecanja učenici individualno rješavaju kviz znanja, ali se njihovi ostvareni rezultati zbrajaju te čine ukupan plasman škole.

 

Kroz projekt „Čitanjem do zvijezda“ želi se potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, kritičko čitanje, istraživačko učenje, međupredmetno učenje, kritičko razmišljanje i kreativno stvaranje.

Više informacija o projektu možete naći na mrežnoj stranici: https://www.facebook.com/CitanjemDoZvijezda

Tari, Evi i Leu želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju