preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587116
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenice Vanda Vrček i Barbara Kelava uspješne na državnim Natjecanjima
Autor: Ivana Canjuga, 2. 12. 2020.

Na državnom Natjecanju iz kemije, biologije i matematike, učenice VI. osnovne škole Varaždin, Vanda Vrček i Barbara Kelava osvojile su prva mjesta, što je izniman uspjeh, posebno u ovim vremenima pandemije i kombinacije nastave na daljinu s nastavom u školi.


Učenice su se odlično pripremile uz ogroman trud, želju i volju svojih mentora, savjetnice Mihaele Vrbnjak Grđan iz biologije i kemije i profesora matematike Darija Maltarskog. Sada su to učenice prvog razreda Prve gimnazije iz Varaždina.

12. 11. 2020. održalo se državno Natjecanje iz kemije u 6. osnovnoj školi, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Vanda Vrček je tu osvojila 4. mjesto. Biologija je održana 24. 11. 2020., a Vanda je osvojila odlično prvo mjesto na koje je izuzetno ponosna kako nam je rekla na dodjeli nagrada u 6. osnovnoj školi. Dodjela je održana 1. 12. 2020. Vanda nam je ispričala kako je na Natjecanju bilo gradivo 8. razreda i da joj je kemija bila puno teža od biologije. Za biologiju je imala osjećaj da sve zna, no poneka pitanja su joj bila malo teža, ali uspjela je postići veliki uspjeh.

Barbara Kelava osvojila je prvo mjesto na državnom Natjecanju iz matematike koje se održalo u VI. osnovnoj školi u Varaždinu 26. 10. 2020. Barbarin mentor je profesor matematike Dario Maltarski koji je učenicu pripremio za ogroman uspjeh.

Na dodjeli nagrada učenicama prisustvovao je ravnatelj škole Mario Stančić i stručna služba škole te mentori i učenice. Ravnatelj je čestitao svima te posebno zahvalio mentorima na dugogodišnjem radu i zalaganju te rekao kako se ne događa svake godine da škola ima državnog prvaka te kako je izrazito ponosan što baš ove ima osvrnuvši se na pandemiju koja je zahvatila svijet. Škola ima 3 državne prvakinje ove godine jer ne smijemo zaboraviti i državnu prvakinju iz informatike Ozanu Margotić i njenog mentora, profesora Danijela Lukića. Učenice i mentori primili su prigodne poklone, a učenice su nam ispričale i ponešto o svojim planovima za budućnost, a koji između ostalog uključuju i poziv za testiranje za ulazak u reprezentaciju za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu. Učenicama i njihovim mentorima sretno i dalje.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju