preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572118
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Virtualna mobilnost u Češkoj: Sharing Heritage and Real European Cultures (3. dan)
Autor: Martina Špičko, 11. 3. 2022.

Treći dan virtualne mobilnosti sudionici projekta upoznali su se s češkim narodnim običajima i kulturnim znamenitostima.


Poseban naglasak bio je na Uskrsu i običajima koji se vežu uz taj blagdan.  Nakon gledanja filma o vrlo neobičnim i zanimljivim uskršnjim običajima u Češkoj, učenici su izrađivali digitalni kolaž u alatu Collage Maker pomoću kojega su  uspoređivali hrvatske i češke običaje. U skupnima su razgovarali  o običajima i rješavali kviz. Drugi zadatak bio je virtualno putovanje u češki grad Kroměříž koji se nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine. Učenici su izrađivali video o virtualnom putovanju u Kroměříž te su trebali predstaviti jednu usputnu postaju do toga grada. Učenici naše škole predstavili su Bratislavu i Beč te njihove znamenitosti. Osmislili su niz aktivnosti koje bi radili na svojem zamišljenom putovanju. Nakon toga predstavili su svoje filmove ostalim sudionicima. Ova aktivnost bila je vrlo poučna i svi su puno naučili o znamenitostima europskih gradova. Učenici su u skupinama razgovarali o svojim iskustvima s putovanja. Rekli su koji su im najdraži gradovi i što su sve zanimljivo doživjeli putujući. Zadnja aktivnost bila je izrađivanje košara. Košare su se plele od šibe prema detaljim uputama. Bilo je to jako zanimljivo i zabavno iskustvo.  Košare će se koristiti za dekoriranje uskršnjega stola.

Fotografije s 3. dana možete pogledati u fotogaleriji

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju