preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571356
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Novo prijateljstvo - Osnovna škola Viktorovac iz Siska
Autor: Mario Stančić, 7. 5. 2021.

Početkom travnja 2021. godine od Osnovne škole Viktorovac iz Siska zaprimili smo pismo namjere za suradnju i uspostavljanje partnerskih odnosa između naše dvije škole. Pozivu smo se rado odazvali. Ovaj poziv dokazuje da unatoč COVID-u, potresu i drugim lošim situacijama koje nas okružuju pronalazimo dodatnu snagu i motivaciju u obrazovanju i suradnji naših učitelja.


Prvi radni sastanak održali smo 6.5.2021. u Osnovnoj školi Viktorovac u Sisku.

VI. osnovnu školu Varaždin su uživo predstavljali: ravnatelj Mario Stančić, učiteljica biologije i kemije Mihaela Vrbnjak Grđan, učiteljica razredne nastave Petra Lončarić Časar, a virtualno su se pridružili stručni suradnici: pedagog Ksenija Dretar, logoped Sandra Šenkiš, rehabilitator Ines Nemet te voditeljica školskih EU projekata Tina Ivčić.

U ime domaćina Osnovne škole Viktorovac srdačno su nas dočekali ravnateljica Višnja Tadić, pedagoginja Dijana Sanković Strugačevac te tajnica Ana Radanović Dinčir.

U ugodnoj nas je atmosferi ravnateljica Tadić sa svojim suradnicima upoznala s Osnovnom školom Viktorovac čija vizija glasi: „Svako dijete može uspjeti“. Školu pohađa 484 učenika u 12 odjela razredne nastave te 11 odjela predmetne nastave. U školi se uz redoviti nastavni program održavaju brojni projekti i izvannastavne aktivnosti.

Unatoč izazovima prouzrokovanim potresom i pandemijom naši domaćini pokazali su da ih kreativan duh i optimizam ne napušta. U to smo se i sami uvjerili u razgovoru s učiteljima koje smo zatekli u školi te u obilasku škole. Na svakom koraku prisutna je želja za napretkom.

Razgovarali smo o zajedničkoj suradnji na europskim projektima te povezivanju učitelja u različitim predmetnim područjima. Osnovna škola Viktorovac ponosi se bogatom baštinom iz rimskog perioda, uspjesima u astronomiji, učeničkom zadrugarstvu, geografiji te drugim uspjesima prirodne i društvene grupe predmeta. Škola će uskoro navršiti i 70-obljetnicu koju im ujedno unaprijed čestitamo te od srca želimo ostvarenje svih njihovih želja. Škola uspješno surađuje sa lokalnom zajednicom, a potresu se posebno iskazala udruga „Zibel“ koja je pomogla u uređenju škole nakon nedavnog potresa.  

Naše domaćine pozvali smo u uzvratni posjet koji bi se trebao održati u lipnju. Kad to epidemiološka situacija dopusti sastat će se učiteljska vijeća, organizirati posjeti učenika. 

Veselimo se budućoj suradnji, dijeljenju iskustva i novim druženjima.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju