preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571344
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KA1 Svladavanje izazova istraživačkom nastavom - Finska - projekt predstavljen učenicima
Autor: Mihaela Vrbnjak Grđan, 9. 6. 2020.

KA 1 projekt – Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju predstavljen je na satu razrednika preko Zoom aplikacije. 


Učenicima 8. c razrednog odjela ukratko je predstavljen projekt Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju na satu razrednika preko Zoom aplikacije.

Tijekom listopada 2019. godine učitelji VI. OŠ Varaždin boravili su u Finskoj u gradu Lohja u osnovnoj školi „Tytirin koulu“ u sklopu projekta Erasmus +KA1.

Učenicima je razrednica predstavila devetogodišnje obrazovanje u Finskoj. Pomoću fotografija približila im je način odgoja i obrazovanja u Finskim školama, posebno u osnovnoj školi „Tytirin koulu“ i školi „Antilla koulu“ te mnogobrojne kulturne i društvene aktivnosti. Sumativno vrednovanje u Finskim školama počinje u šestom razredu osnovne škole, a do tada se vrednuje isključivo formativno. U razredu je od 12 – 18 učenika, učenici rade individualno, u paru ili u grupi. Zastupljena je istraživačka, eksperimentalna i projektna nastava.

Važno je naglasiti da škola nema zvona i da učenici tijekom dana nekoliko puta (neovisno o vremenskim uvjetima)  izlaze u prirodu i na igrališta.

U navedenoj školi učitelji su organizirali Hrvatski dan na kojem su prezentirali Hrvatsku, grad Varaždin i školu kroz brojna kulturna, obrazovna i sportska događanja.

Učenici 8. c razrednog odjela su posebno bili oduševljeni činjenicom da nama brojčanog ocjenjivanja prvih pet godina, malim brojem učenika u razrednim odjelima, besplatnim toplim obrokom za sve učenike, školom bez zidova i zvona.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju