preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571353
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Irska - Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju
Autor: Tomica Kanoti, Marko Martinec, 8. 6. 2020.

Na satu razrednika preko Zoom aplikacije, predstavljen je KA1 projekt –Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju.

Projekt se odvijao 08. – 16.02.2020. u gradu Portlaoise (Irska) u kojem je sudjelovalo i dvoje učitelja iz naše škole: Tomica Kanoti i Marko Martinec.


Učenicima 8. d razreda je ukratko prikazan model nastave u Holy Family Senior School. To je škola u gradu Portlaoise Irska u kojem se nastava odvija 0d 3. do 6. razreda. Osnovnoškolski predmeti su: Engleski jezik, Irski jezik, Matematika, Religija, Geografija, Povijest, Likovna umjetnost, Znanost, Glazbena kultura, Drama, Tjelesni odgoj, Socijalni i zdravstveni odgoj. U irskim osnovnim školama nema ocjena već se samo vrše pismena testiranja iz engleskog jezika i matematike te se na temelju dobivenih rezultata određuje koji učenici trebaju dodatnu pomoć. Tu pomoć dobivaju kroz individualan rad ili rad u manjim skupinama (3-5 učenika) s učiteljima za podršku (support teachers). To su učitelji koji nemaju „svoj“ razred već im je zaduženje upravo rad s učenicima koji nisu na testiranju postigli zadovoljavajući rezultat. Takvih učitelja je u posjećenoj školi 13, a ukupan broj učenika je 750.

Zadnji dan posjeta irskoj školi naši su učitelji iskoristili za "Croatian day" prezentiranje Hrvatske, hrvatskog jezika i kulture, VI. osnovne škole Varaždin i samog grada Varaždina uz kadrove sada već legendarnog Špancirfesta.  

Učenici su bili zainteresirani za samovrednovanje i model sati u Irskoj te se našim učenicima najviše svidio model gdje nema ocjenjivanja te su izrazili želju da i oni jednog dana sudjeluju u nekom sličnom projektu i podijele iskustva sa drugim učenicima u nekoj europskoj zemlji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju