preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572118
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učiteljice VI. osnovne škole na Erasmus+ projektu s Italijom
Autor: Natalija Hranjec, Margareta Živković, 11. 11. 2020.

Diplomirana profesorica njemačkog i engleskog jezika i književnosti Natalija Hranjec i diplomirana učiteljica s pojačanim programom iz informatike Margareta Živković sudjelovale su u Erasmus+ KA1 projektu pod nazivom Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju.


Zbog trenutačnih epidemioloških mjera mobilnost u Italiju nije bila moguća pa su učiteljice 10. i 11. studenog 2020. komunicirale online s kolegicom Volterrani iz Italije kako bi što više naučile o projektnoj i istraživačkoj nastavi u digitalnom okruženju koja se primjenjuje u Italiji.

Kolegica Volterrani iz Italije predstavila je grad Bobbio u kojem su učiteljice trebale boraviti, školu kao i način rada same škole.

Škola ima nekoliko različitih radnih prostora (learning environments) koji su izgrađeni tj. sufinancirani novcima EU projekata, lokalne samouprave ili lokalnih dobročinitelja (poduzeća): knjižnica, jezični laboratorij, tehnički laboratorij, digitalni atelje, laboratorij za "zeleno poduzetništvo".

Učenici su u školi bosi ili u papučama, knjige drže u ormarićima i samo ih po potrebi nose doma. Svakodnevno učitelji dočekuju svoje učenike na ulaznim vratima škole te ih pozdravjaju jednim od 5 pozdrava koje si učenici biraju (mahanjem, grlenjem i sl.).

Na vratima svake učionice imaju naziv jedne vještine kojoj onda streme u svom svakodnevnom radu na nastavi kroz 7 - 14 dana.

Prvih 20-tak minuta svakog dana učitelji i učenici imaju sastanak na kojem se zajedno pripremaju na rad: yoga, meditacija, razgovor, pjevanje...

Ostatak predavanja bio je posvećen korištenju raznih digitalnih platformi i alata: GoNoodle, ClassDojo, Lions-Quest, Europeana, Skype in classroom, Quizizz...

Izuzetan naglasak stavljen je na aktivne metode rada koje koriste u školi jer su već odavno osvješteni da su one od velikog značaja za usvajanje vještina potrebnih za 21. stoljeće.

Neke od metoda koje koriste su:

1) UČENJE VANI - krenu s istraživanjem vani, a zatim dalje rade tj. proširuju znanja i istraživanja u radu na digitalnim alatima u učionicama.

2) UČENJE PROJEKTIMA (Project-based learning) 

3) SURADNIČKO UČENJE (Cooperative learning)

4) UČENJE IGROM (Gamebased learning)

U svim pristupima jednu od važnijih uloga u samoj nastavi imaju digitalni alati čiju upotrebu učenici svladavaju kroz sve predmete. 

Dio novih iskustava stečenih tijekom edukacije bit će implementiran u našu nastavu i time predstaviti neki novi model ili način rada našim učenicima. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju