preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571344
Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama

Voditelji međunarodnih projekata na školi su: Tina Ivčić. i Mario Stančić 

Više o Međunarodnim projektima i partnerskim školama možete pronaći listajući objedinjene vijesti u nastavku ili pratiti izdvojeno kroz Erasmus+, eTwinning, CAS-HAD, YeC, Partnerske škole.

 

 
About us


Über uns


O nas
 

Prezentacija škole

Prezentacija Varaždina i Hrvatske

Projects eTwinning TwinSpaces

Plesovi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učitelji VI. osnovne škole na Erasmus+ projektu u Njemačkoj
Autor: Jelena Bajkovec, 24. 1. 2020.

Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju.


Učiteljica fizike i informatike Jelena Bajkovec, mag. eduk. i učitelj engleskog i povijesti Filip Novosel, prof. sudjelovali su na mobilnosti u Njemačkoj u sklopu Erasmus + KA1 projekta pod nazivom Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju. 

U projekt su uključene partnerske škole iz Finske, Njemačke, Italije i Irske. Mobilnosti se provode tijekom školske godine 2019./2020. u kojoj sudjeluje po 2 učitelja.

Učitelji VI. osnovne škole sudjelovali su na mobilnosti od 16.11. do 24.11.2019. u gradu Celle, u Njemačkoj, u školi „Oberschule Westercelle“ u sklopu projekta.

Domaćini iz „Oberschule Westercelle“  su učiteljeupoznali s njihovom školom, školskim sustavom, načinom rada i funkcioniranjem. Nastava se u njihovoj školi provodi od 5. do 10. razreda na nižem ili višem nivou znanja, ovisno o tome što će učenici kasnije upisati (gimnaziju ili strukovnu školu). Nastavu provode u blok satovima u trajanju od 1 h 30 min, nakon čega učenici imaju pauzu od 25 minuta. Onda opet slijedi blok sat nastave te se  tako izmjenjuju 3 puta dnevno. Nakon završetka nastave imaju organizirano učenje njemačkog jezika za učenike kojima je to potrebno (zbog puno useljenika koji nisu izvorni govornici). Učenici u školu ne nose mobitel, ne smiju nositi obučene trenirke, kratke hlače, majice na naramenice te japanke. Od obuće u razredu nose ono u čemu dolaze u školu, dok nakon sata čiste i metu razred sami.

Učenici mogu na kraju 8. razreda birati jedan od 3 smjera: ekonomija, tehnika ili društveni smjer. Smjer koji biraju slušaju 4 sata tjedno.

Učenici viših razreda odlaze na praksu u BBS – najveću strukovnu školu u sjevernoj Njemačkoj, gdje stječu praktična iskustva i lakše kasnije odabiru zanimanja za srednjoškolsko obrazovanje.

Škola je orijentirana na tehniku i tehnologiju pa tako na redovnoj nastavi imaju puno sati tehničke kulture i Lego Tehnics-a, programiraju Lego Mindstorm robote, sudjeluju u natjecanjima. Uz pomoć Lego Tehnics opreme uče pneumatiku, mehaniku i usvajaju praktična znanja. Na satovima tehničke kulture uče rukovati alatima, izrađuju samostalno predmete. Nastava je istraživačka i problemska te je učenici kao takvu prihvaćaju i rado sudjeluju u nastavnom procesu.

Dio novih iskustava stečenih tijekom mobilnosti možemo implementirati u našu nastavu i time predstaviti neki novi model ili način našim učenicima. 

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju