preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587122
CAS-HAD

Nositelj suradnje s Hrvatsko-američkim društvom Natalija Hranjec. Više o načinu rada saznajte ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Hrvatsko-američko društvo
Autor: Natalija Hranjec, 28. 11. 2015.

CAS (Croatian American Society) ili HAD (Hrvatsko-američko društvo) sa sjedištem u Zagrebu radi na promicanju američke kulture te potiče suradnju između naša dva naroda.


Suradnja naše škole i samog društva započela je 2014. godine kada su predstavnici tog društva na čelu s njihovim voditeljem za mlade i odrasle, Michael Souciem posjetili našu školu te našim učenicima 7.-ih i 8.-ih razreda održali zanimljiva predavanja i radionice na temu američke kulture. Suradnja se nastavila i 2015. godine sa sličnim radionicama na kojima učenici svake školske godine upoznaju jedan novi djelić američke kulture pa su dosad već čuli i naučili mnogo o većim gradovima SAD-a, o njihovim nacionalnim parkovima, saveznim državama, obrazovanju i školstvu, a već se unaprijed vesele i 2016.godini te novim spoznajama o američkoj kulturi.

Od ove školske godine 2015./2016. HAD je odlučio našu školu odabrati i za novi pilot projekt  (odobren od strane Ministarstva znanosti, prosvjete i športa) koji će provoditi na samo 4 škole u Hrvatskoj (2 osnovne i 2 srednje škole).

Projekt pod nazivom „How to become successful entrepreneur” (“Kako postati uspješan poduzetnik”) će trajati od 23. studenog 2015. do 1. lipnja 2016. godine i u njemu će biti obuhvaćeno 30-tak učenika 8.-ih razreda. Projekt će omogućiti da učenici steknu neke važne vještine koje pokrivaju razna područja svakodnevnog poslovnog života.

Ciljevi projekta su sljedeći: pripremiti učenika za poslovni svijet učeći ih kako napisati kvalitetan životopis i prijave za posao, pripremiti ih na razgovor s potencijalnim poslodavcima te ih informirati o poželjnim osobinama koje se traže kod zaposlenika; educirati učenike o poduzetništvu i procesu razvoja proizvoda od početne faze koja uključuje “brainstorming” pa do faze potrošnje; razvijati vještine za 21.st  kao što su timski rad, učinkovito komuniciranje na stranom jeziku, kreativnost, rješavanje problema i primjenu tehnologija. Projekt će također pridonijeti razvoju demokratskih principa i aktivnog građanstva. Službeni jezik projekta bit će engleski.

Projekt se sastoji od 3 faze. Prva faza je faza uputa u kojoj će svaka skupina sudjelovati u tri 90-minutne radionice (period od 6 tjedana) i cilj će joj biti usvajanje različitih vještina potrebnih za postati uspješan poduzetnik. Druga faza će biti razvojna faza (period od 10 tjedana), gdje će svaka skupina razvijati svoj proizvod ili uslugu i zadovoljiti sva područja izrade (od ideje do prototipa za punopravno buduće poslovanje). Posljednja faza će biti evaluacija i unapređenje (period od 5 tjedana) kako bi bili sigurni da je proizvod spreman za testiranje na tržištu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju