preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573275
Akcije: humanitarne akcije, volonteri, mali građani

          

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Humanitarne akcije
Autor: NINA Kovač Tomašković, 30. 11. 2017.

Provodimo razne akcije kojima pomažemo sugrađanima u nevolji. Ciljevi humanitarnih akcija su: osvijestiti učenike da mogu svojim osobnim radom pozitivno utjecati na društvo, pomaganje potrebitima, razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, poticati učenike na volonterstvo i  međusobno pomaganje, pomoći životinjama te senzibilizirati učenike za potrebe životinja, upoznati učenike s konkretnim radom volonterstva te ih potaknuti da u susretu s drugim volonterima uviđaju zajedništvo i potrebu povećanja volontiranja kako bi zajedničkim radom utjecali na dobro drugoga.


Humanitarne akcije predvođene su ove godine učiteljicama razredne nastave koje rade u produženom boravku, a to su: Valentina Balentović, Ivana Krišto, Martina Banek, Danijela Popadić, Daria Cecelja, Mateja Martinčević, Maja Bakšaj i Nina Kovač Tomašković.

Neke od akcija koje će se provoditi ove školske godine su: akcija solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, sakupljanje pomoći za varaždinsku socijalnu samoposlugu „Kruh sv. Antuna“, Svi smo dio istog svijeta – pomoć Udruzi Spas, Božićna akcija solidarnosti Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ – Intervencija, obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga - „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ te misijska akcija solidarnosti „Snaga riječi koja mijenja svijet“.

Kroz akciju solidarnosti Crvenog križa prikupljaju se financijska sredstva, a za poklonjeni novac uručuje se  bon zahvalnosti numeriran u apoenu  od 1,00 kn. Pedeset posto prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račun škole. Ta sredstva škola će utrošiti za nabavku potrebnih lijekova  te za opremu ormarića prve pomoći, a Gradsko društvo Crvenog križa koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji s područja djelovanja društva.

U akciji solidarnosti za socijalnu samoposlugu „Kruh sv.Antuna“prikupljaju se prehrambena i higijenska sredstva za najpotrebitije građane našega grada i županije. Svaki učenik (ako je u mogućnosti) donira jedan proizvod, a prema želji i više.

Kako bismo pomogli Udruzi Spas i životinjama koje tamo borave, u školi prikupljamo hranu za ljubimce, dekice i ostale potrepštine kroz akciju Svi smo dio istog svijeta – pomoć udruzi Spas.

U akciji „Za 1000 radosti“ prodaju se promotivne narukvice Hrvatskog Caritasa. Sakupljeni novac od narukvica šalje se Hrvatskom Caritasu koji tim novcem pomaže najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, škola pomaže u obnavljanju „slikovničkog blaga“ pedijatrijskih čekaonica i dječjih bolesničkih soba. Učenici daruju svoje slikovnice koje više ne čitaju (ili su ih „prelistali“) bolesnoj djeci kojoj će prikratiti sate čekanja u bolničkom hodniku.

Također, povodom Svjetskog dana misija škola se uključuje u akciju solidarnosti „Snaga riječi koja mijenja svijet“ tijekom koje se prodaju narukvice u 5 različitih boja i s riječima (nada, igra, vjera, znanje, ljubav) koje potiču učenike da se nikad ne prestanu igrati, da rastu u znanju, da nikad ne gube nadu, da daruju ljubav i uvijek imaju vjere. Narukvice se prodaju po cijenu od 5,00 kuna, a prikupljen novac predaje se Nacionalnoj upravi Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Više o humanitarnim aktivnostima možete pročitati pod Akcije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju