preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573565
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završnica izvannastavne aktivnosti Poduzetništva
Autor: Natalija Hranjec, 15. 6. 2022.

U utorak 14.6.2022. u 17.00 sati je u VI. osnovnoj školi Varaždin održana završnica izvannastavne aktivnosti Poduzetništva na kojoj su učenici 5.-ih razreda koji su tijekom školske godine polazili istu, pod vodstvom učiteljice Natalije Hranjec predstavili svoje projekte pred publikom.


Sudionici su naime bili podijeljeni u 6 timova, imaginarnih tvrtki, te su osmislili svoj proizvod/uslugu koju je onda trebalo „plasirati“ na tržište na način da osmisle sve ono najvažnije za funkcioniranje jedne tvrtke. Da bi im se posao olakšao pobrinuli su se i pravi poduzetnici našeg kraja, tvrtke Biovitalis iz Varaždina te Studio za strane jezike i glazbu Žerjav iz Čakovca koji su im na početku šk.godine došli pružiti podršku i pričati im o svojim vlastitim poduzetničkim iskustvima i na taj ih način stimulirati za daljnji rad.

Tako su učenici osmislili vlastiti proizvod/uslugu, podijelili su međusobno uloge u tvrtci, napravili prototip, izabrali su način reklamiranja istog, samostalno izradili reklamu, kao i poslovni i marketinški plan. Nakon tako obavljenog posla došlo je vrijeme da svaki od njih izradi i svoj vlastiti životopis te simulira razgovor za posao sa poslodavcem.

 

 

Učenici su uložili mnogo truda u svoje imaginarne tvrtke što se vidjelo na prezentacijama koje je svaki tim predstavio publici u kojima su pobliže predstavili sve što su tijekom godine napravili i naučili. Sudionici su dobili gromoglasan pljesak nazočnih te su dobili „vjetar u leđa“ za neke nove poduzetničke pothvate! A mi im na tome od srca čestitamo!

 

 

Ostatak fotografija možete  pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju