preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572682
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Virtualna mobilnost u Češkoj: Sharing Heritage and Real European Cultures (2. dan)
Autor: Martina Špičko, 10. 3. 2022.

Drugi dan virtualne mobilnosti u Češkoj bio je u znaku sporta i umjetnosti. Na samom početku sastanka prikazivali su se kratki filmovi i fotografije s jučerašnje radionice kuhanja. Učenici su pokazali kako su se snašli u kuhinji te su razmijenili kulinarska iskustva.


Prva današnja aktivnost bio je kratki kviz o skijanju. Nakon toga učenici su imali zadatak izraditi prezentaciju o najpopularnijim sportovima i sportašima u svojoj državi. Španjolci i Talijani predstavili su neke zanimljive sportove kojima se bave svojoj školi. Česi su predstavili puno sportova koji su popularni u njihovoj zemlji: nogomet, biatlon, hokej i vaterpolo. Mi smo, naravno, predstavili nogomet, skijanje i rukomet te istaknuli najveće uspjehe hrvatskih sportaša. Nakon toga rješavali smo kviz o različitim sportovima i razgovarali o njima u skupinama. Španjolci su čak i zaplesali svoj nacionalni ples pred kamerama te su nas zabavili i nasmijali. Sljedeći zadatak bio je nastavak programiranja ozobota u digitalnom alatu Ozoblockly Shape Tracer pa smo usavršili svoje vještine u programiranju. Učenici su cijeli dan komunicirali sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja te dijelili iskustva, znanja i ideje.

Zadnji zadatak bio je oslikavanje bijelih majica motivima vezanima uz ovaj projekt. Učenici su imali priliku kreativno se izraziti i pokazati koliko su maštoviti. Sve aktivnosti bile su vrlo zanimljive i poticajne.

Ostatak fotografija s 2. dana možete pogledati na fotogaleriji.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju