preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572724
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EU KA2 Breaking Barriers - Virtualna mobilnost u Slovačkoj - 2. dan
Autor: Mario Stančić, Ivana Canjuga, 9. 2. 2022.

Tema drugog dana mobilnosti u Slovačkoj bila je bullying i cyberbullyng. Učenici su na početku rješavali Kahoot kviz. Nakon što su se podijelili u grupe, proučavali su materijale vezane uz nasilje i samostalno odgovarali na pitanja.


Gledali su kratki film s temom vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu. Film je prikazivao sve vrste nasilja i kako se suočiti s njima te riješiti problem. Pouka filma je da nije važno koliko su djeca različita prema boji kože, orijentaciji, vjeri i da svi zaslužuju mirno odrastanje. Učenici su samostalno izrađivali kvizove vezane uz temu nasilja.

Učenica Lana Šoša (7.b) ispričala nam je koliko joj je korisno i zanimljivo ovo virtualno putovanje, zato što može vježbati svoje znanje engleskog jezika te osvijestiti koliko je važno lijepo ponašanje u društvu i biti dobar prema drugima bez obzira na različitosti. Koordinatorica za europske projekte u VI. osnovnoj školi u Varaždinu, Tina Ivčić rekla nam je da ovakav način virtualne mobilnosti ne pruža isto iskustvo kao fizička mobilnost, no reakcije učenika pokazuju da je i ovakvo putovanje dostojna zamjena u ovim godinama pandemije. Učenici upoznaju nove prijatelje, vježbaju jezik, koriste različite digitalne alate, komuniciraju s učenicima druge nacionalnosti, vjere, rase i jezičnog područja te uče toleranciji. Koordinatorica ističe kako su ostale su još dvije mobilnosti (u Švedsku i Španjolsku) te se nada da će nam situacija s pandemijom dozvoliti barem jedno fizičko putovanje, za nagradu svim učenicima koji su sudjelovali u ovom zanimljivom projektu.

U nastavku je link za film: https://www.youtube.com/watch?v=4mrE5zgEvt4

 

Više fotografija pogledajte ovdje

Učiteljica Ivana Canjuga

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju