preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572685
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EU KA2 Breaking Barriers - Virtualna mobilnost u Slovačkoj - 1. dan
Autor: Mario Stančić, Ivana Canjuga, 7. 2. 2022.

Tijekom školske godine 2021./2022. VI. osnovna škola Varaždin uključena je u Erasmus+, KA2 projekt „Breaking Barriers“ gdje učenici i učitelji virtualno putuju i ostvaruju suradnju sa zemljama partnerima. U projekt su uključene Slovačka, Hrvatska, Portugal, Švedska i Španjolska.


U razdoblju od 7.2.2022. do 11.2.2022. mobilnost se virtualno održava u Slovačkoj koja je i koordinator projekta. Do sad su mobilnosti održane u Hrvatskoj i Portugalu.

Prvi su se dan učitelji i učenici VI. osnovne škole Varaždin okupili u školskoj zbornici kako bi se virtualno družili putem aplikacije Teams sa svojim partnerima u projektu. Učenici koji sudjeluju su Vinka Cokarić (6.c), Zita Bedeković (6.c), Luka Galić (6.a), Magdalena Canjuga (6.a), Ana Stančić (7.c), Lana Šoša (7.b) i Lara Gregurić (7.b). Učitelji koji sudjeluju u mobilnosti su Tina Ivčić (koordinator školskih europskih projekata), Petra Kanešić, Ivana Canjuga i ravnatelj škole Mario Stančić. Na početku prvog dana predstavila se škola iz Žiline u Slovačkoj (domaćini). Predstavili su svoju školu, grad i zemlju. Učenici su rješavali Kahoot kviz o Slovačkoj i njezinim znamenitostima. Kasnije su se podijelili u 3 grupe kako bi radili s učenicima iz drugih zemalja. Govorili su o pozitivnim stvarima u životu i izrađivali digitalne plakate u različitim alatima. Upoznavali su se govoreći o sebi, svojim hobijima i obitelji, a u alatu Canva izrađivali su digitalni poster o svojim strahovima i očekivanjima od mobilnosti koja se održava ovaj tjedan.

Učiteljice su razgovarale s učenicima o prvom danu u projektu i svi su bili oduševljeni. Zita (6.c) je veoma zadovoljna sudjelovanjem jer može upoznati nove prijatelje, a napomenula je i kako su je neki učenici već tražili prijateljstvo na Instagramu. Vinka (6.c) je istaknula kako je ovo zabavno i poučno iskustvo. Magdaleni i Luki (6.a) se najviše sviđa razgovor s učenicima iz drugih zemalja na engleskom jeziku. Svi se vesele nadolazećim danima i obradi uvijek aktualne teme o uvažavanju drugih i toleranciji jer svatko je na svoj način jedinstven i poseban.

Ivana Canjuga, učiteljica hrvatskoga jezika

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju