preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573565
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završni izlet 3. a i 3. b
Autor: Ružica Martinec, Tanja Vincek, 15. 6. 2022.

U ponedjeljak, 13.06.2022. godine učenici 3. a i 3. b razreda u pratnji svojih učiteljica krenuli su na izlet po županiji. Posjetili su Varaždinske Toplice, Klenovnik i Trakošćan. Svoj doživljaj s izleta opisao je Dominik Biškup, učenik 3. a razreda.


U osam sati ujutro 13.06.2022. krenuli smo na izlet. Najprije smo išli u Varaždinske Toplice. Tamo smo vidjeli rimske iskopine, saunu i bazen Aqua Iasae gdje su se Rimljani liječili. Također smo doznali i neke zanimljivosti. Rimljani su vjerovali da su u bazenu božice zdravlja. U tom bazenu se nalazi i ljekovito blato kojim su se Rimljani liječili. Nakon toga smo imali užinu pa smo krenuli prema Klenovniku.

U Klenovniku smo posjetili svjećarsko-medičarski obrt „Slavica“ gdje smo ukrašavali-cifrali licitarska srca.Tamo su nas počastili s finim medenjacima i licitarskim srcima. Onda smo išli u Lepoglavu na ručak. Kada smo se najeli krenuli smo u Trakošćan gdje je živjela obitelj Drašković. I tamo smo čuli i vidjeli nove stvari. Svaka prostorija je iznad vrata imala grb obitelji s kojima je obitelj Drašković bila u rodu. Vidjeli smo lovačku sobu, knjižnicu, sobu grofice Julijane koja je voljela slikati, sobu oružja, sobu vojnika, kuhinju… Saznali smo da su ljudi bili nižeg rasta i spavali su u polusjedećem položaju jer su vjerovali da samo mrtvaci leže ravno.

Nakon svih tih novosti, imali smo vremena za sebe. Igrali smo se, kupovali razne stvari, a potom smo polako krenuli kući. Kada smo došli kod škole roditelji su nas dočekali i odveli kući. Bilo mi je lijepo i nadam se da će biti još takvih izleta.

Fotografije pogledajte u albumu 1 i albumu 2.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju