preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2573565
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Putovanje i lijepa iskustva – Erasmus + KA2

„Sharing Heritage and Real European Cultures“ – mobilnost učenika i učitelja u Španjolsku.

 

U svibnju prošle godine VI. osnovna škola Varaždin započela je Erasmus+ KA2 projekt „Sharing Heritage and Real European Cultures“ virtualnom mobilnošću u Italiji.  S radošću smo sudjelovali u radionicama i upoznavali se s učenicima iz Italije, Češke Republike i Španjolske. U ožujku ove godine projekt je nastavljen virtualnom mobilnošću u Češkoj. Isprobavali su se njihovi specijaliteti, izrađivali plakati te je također bilo mnogo zanimljivih radionica.

U svibnju su učenici iz zemalja partnera došli na fizičku mobilnost u Hrvatsku. Gosti su stigli u Varaždin u nedjelju 15.5. 2022. kako bi se smjestili u hotelu „Varaždin“. U ponedjeljak 16.5. 2022. formalni je prijem započeo u 10:00 sati u školskoj dvorani. Goste su dočekali učitelji i učenici VI. osnovne škole, a pozdravio ih je ravnatelj Mario Stančić prigodnim govorom. Na mobilnosti su posjetili NP „Plitvička jezera“, Trakošćan, Zagreb, naš grad Varaždin te su razgledavali školu i sudjelovali u radionicama u školi.

Krajem svibnja 2022. dvije su učiteljice, Karmen Holenda i Mihaela Vrbnjak Grđan i šestero učenika (Andrej Martinez, Ema Potočnik, Hana Breški, Nika Kušen, Aleks Kučan i Ana Stančić) krenuli na fizičku mobilnost u Španjolsku. Posjetili su Cádiz, Tarifi, Sevillu i grad u kojem su bili smješteni, Jerez de la Frontera. Učenici i učiteljice proveli su mnogo vremena družeći se s učenicima i učiteljima iz zemalja partnera projekta, kušali su mnoga španjolska jela, bili su na plažama Atlantskog oceana, posjetili poznatu vinariju u Jerezu i razgledali školu.

Domaćini su nas upoznali s njihovim školskim sustavom i sudjelovali su u nekoliko radionica od kojih su učenici posebno izdvojili radionicu na kojoj su učili plesati Flamenco. To je ples snažanog, ritmičnog tona (zbog posebnog načina pljeskanja rukama) popraćen podjednako izražajnom pjesmom i pokretima nogu i ruku.

 

 

Kad su se dojmovi slegli, učenici su ispričali kako su najveći utisak na njih ostavili temperamentni i veseli Španjolci, a oduševila ih je posebna španjolska kultura i predivne građevine poput katedrale u Sevilli, katedrale i crkve u špilji u Cadizu i kraljevska palača Alcázar u Sevilli.  

Projekt je završio početkom lipnja 2022. povratkom naših učenika i učitelja iz Španjolske. Svi se vesele novim projektima, mobilnostima i druženjima.

 

 

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju