preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572719
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ugodno i veselo druženje u VI. OŠ Varaždin uz sportske aktivnosti i kućne ljubimce
Autor: Mario Stančić, 9. 6. 2022.

U četvrtak 27. svibnja u VI. OŠ održan je 5. Sportski dan i 3. Dan kućnih ljubimaca. U aktivnostima su sudjelovali učenici, roditelji i učitelji naše škole. 


Ovo veselo poslijepodnevno druženje jedna je od brojnih aktivnosti koje provodi VI. OŠ, a cilj ovogodišnjeg okupljanja je organizacija slobodnog vremena, razvijanje svijesti o važnosti kretanja, očuvanje zdravlja, suživota s prirodom, razvijanje svijesti o pravilnom ponašanju s kućnim ljubimcima u zajednici te poticanje međusobnog druženja. 

Dan kućnih ljubimaca u našoj je školi prvi put organiziran 2016. godine, a prijedlog za tu aktivnost došao je iz učeničkih klupa. Da je prijedlog bio zanimljiv dokazuje činjenica kako se tradicija zajedničkog okupljanja nastavila tijekom godina. Tema ovogodišnjeg Dana kućnih ljubimaca bili su psi i sitne životinje (zečevi, ribice, kornjače, mačke, papige, hrčci). Pozivu na druženje na školskom dvorištu u poslijepodnevnim satima spremno su se odazvali razni kućni ljubimci i njihovi ponosni vlasnici, a djeca nisu mogla kriti uzbuđenje i oduševljenje. Sudjelovalo je petnaestak manjih kućnih ljubimaca i čak 40 pasa čiji je veseli lavež odzvanjao dvorištem škole, a održana je i svečana šetnja dvorištem na kojoj su vlasnici predstavljali svoje ljubimce. U provedbi druženja sudjelovala je i stručna pomoć.

Veselje nije bilo ništa manje ni na sportskim aktivnostima koje su bile organizirane nakon izložbe. Na igralištu i u školskim dvoranama učenici, roditelji i učitelji imali su priliku zaigrati odbojku, košarku, nogomet, graničara, štafetne igre na travnjaku, a održalo se i biciklističko natjecanje. Rezultati? Pokazalo se da su roditelji bolji od učenika nižih razreda u graničaru.

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na sudjelovanju i organizaciji ovog projekta te dodatnu zahvalu upućujemo roditeljima Karlu Kučanu iz BSK Traila na organizaciji biciklističkih aktivnosti te Anti Sudecu na pripremi odbojkaških aktivnosti.

Druženje je završilo uz zaključak kako je ovo bio odličan način za provođenje sunčanog poslijepodneva u kojem je bilo spojeno ugodno s korisnim. Osmijesi na licima učenika, roditelja i učitelja bili su pokazatelj kako su ciljevi aktivnosti bili ispunjeni. Svima je bilo lijepo i ugodno provesti popodne u zajedničkom druženju i rekreaciji. S nestrpljenjem očekujemo ponovno okupljanje i veselo druženje!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju