preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572719
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt „Muca Copatarica u Hrvatskoj – dašak slovenske kulture u Hrvatskoj"
Autor: Petra Kanešić, 7. 10. 2021.

Naša Škola provodi dodatne inovativne programe kojima se djecu potiče na otkrivanje novih znanja i stjecanja novih iskustva te smo se rado odazvali pozivu za sudjelovanje na projektu „Muca Copatarica u Hrvatskoj – dašak slovenske kulture u Hrvatskoj" u organizaciji Saveza slovenskih društava u Republici Hrvatskoj. 


Projekt je bio prijavljen na "Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu", no nažalost nije bio uvršten u popis financiranih projekata.

Zbog velikog interesa, Savez slovenskih društava u RH uspio je pronaći novi način provedbe projekta, a u realizaciji će financijski pomoći Ured za Slovence u dijaspori.

U provedbi projekta sudjelovati će učenici i učiteljice 1.d, 2.a, 2.b, 2.c i 2.d razreda. Integrirat ćemo ga kroz više nastavnih predmeta. Nekoliko satova hrvatskog jezika biti će posvećeni čitanju i obrađivanju slikovnice. Nakon čitanja slikovnice, u svrhu daljnjeg približavanja priče djeci, dopunit će se različitim igrama na temu Mace Papučarice kao što je memory, puzzle, bojanke i sl., te likovnom stvaralaštvu na istu temu.

Kao završnica projekta zamišljena je virtualna izložba učeničkih radova,a četiri najbolja rada dobila bi i simboličnu nagradu.

Projekt će biti završen do kraja ove kalendarske godine.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju