preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2323972
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sretan vam Dan škole i blagadan sv. Nikole
Autor: Mario Stančić, 6. 12. 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u ime svih zaposlenika želim vam sretan Dan škole kao i blagdan sv. Nikole. Neka vam čizmice budu pune poklona, a školski dani (u školi ili nastavi na daljinu): sretni i sigurni, ispunjeni prijateljstvom, učenjem i uspjehom.


javascript:void(0)

ZAHVALA

Povodom Dana škole želim zahvaliti svim učiteljima, stručnim suradnicima, učiteljicama u produženom boravku, pomoćnicima u nastavi, tajniku, računovođama, kuharicama, spremačicama i domarima na uspješnom i predanom radu.

Zahvaljujem također i roditeljima na riječima podrške, poticaja te uspješnoj i pozitivnoj suradnji. Vi ste naši partneri i oslonac u odgoju i obrazovanju naših učenika, „naše djece“ koju ste nam povjerili.  

Riječi zahvale idu i našim učenicima koji svojim marljivim učenjem te sudjelovanjem u brojnim školskim i izvanškolskim aktivnostima predstavljaju našu školu u najboljem svjetlu. Tome u prilog govore i njihovi odlični uspjesi na školskim, županijskim i državnim natjecanjima. Na nedavno završenim državnim natjecanjima naši su učenici pod vodstvom svojih učitelja mentora ostvarili čak tri prva mjesta iz: informatike, matematike i biologije.

Zahvaljujem ujedno i našem osnivaču Gradu Varaždinu na uspješnoj suradnji i podršci u ostvarivanju ciljeva odgoja i obrazovanja.

OSOBNA KARTA ŠKOLE

VI. osnovna škola Varaždin škola je uspješnih učenika i učitelja u kojoj nastojimo svakom učeniku pružiti uvjete za cjelovit razvoj. Redovito brinemo o kvaliteti prostora, opremljenosti i uređenju škole.

 • Učenici: 772 učenika u 32 razredna odjela, 8 grupa produženog boravka
 • Zaposlenici: uz 104 zaposlenika, 65 odgojno-obrazovna radnika (od čega je 6 mentora, 5 savjetnika, 5 voditelja Županijskih stručnih vijeća, 1 voditelj Centra izvrsnosti Varaždinske županije – CI kemije, 9 učitelja predavača u centrima izvrsnosti matematike, kemije i hrvatskog jezika).

POSTIGNUĆA

Zbog iznimno bogatog kurikuluma te uspjeha u radu škola je ostvarila nekoliko važnih priznanja:

 • sudjelovali smo u projektu: Škola za život, koji se i nadalje provodi u području nastavnog predmet geografije,
 • postali smo: Europska točka za darovite (ETP),
 • ostvarili smo: dijamantni status Eko škole,
 • sudjelujemo u: projektu e-Škole,
 • predani smo: projektima europske suradnje, tri aktivna projekta za učenike i učitelje - KA1 (Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom) te KA2 (Breaking Barriers i Share cultures)
 • provodimo projekte pravilne i zdrave prehrane: shema školskog mlijeka i voća,
 • nosimo naziv: Škola bez nasilja.

NASTAVA

Nastavu u najvećoj mjeri organiziramo kao problemsku i istraživačku. Naglasak se stavlja na izvrsnost svih sudionika odgojno obrazovnog procesa.

 • Učenici mogu sudjelovati u brojnim izvannastavnim aktivnostima, dodatnoj i dopunskoj nastavi. Od ove godine uz engleski i njemački jezik mogu pohađati izborni francuski jezik.
 • Provodimo brojne školske projekte među kojima su najpopularniji: Eko dan, Dan otvorenih vrata, Božićni plesnjak i večer talenata, Karneval, Dan darovitih učenika, Dan kulture, Sportski dan, Dan kućnih ljubimaca, Ples generacije te Zdravi tjedan pravilne i zdrave prehrane.  

NASTAVA NA DALJINU

Opasnost od zaraze, samoizolacija te nastava na daljinu stavili su dodatno opterećenje na učenike, roditelje i učitelje. Iako niti jedan oblik digitalnog poučavanja ne može zamijeniti stvarnu nazočnost učitelja i učenika u školi, nastojali smo pronaći način koji će u izazovnim uvjetima omogućiti učenje i poučavanje usmjereno prema učeniku. Stoga nastavu na daljinu organiziramo kao video nastavu prema rasporedu sati.

POTRAGA ZA ZNANJEM

Uz Dan škole veže se i Dan otvorenih vrata pod nazivom „Potraga za znanjem“. Tada učenici pod vodstvom svojih učitelja, mogu roditeljima te jedni drugima pokazati dio aktivnosti na kojima sudjeluju tijekom školske godine. Isprepliću se tada: znanstvene, tehničke, kulturne, kreativne, sportske i humanitarne aktivnosti. Tragajući za znanjem naši roditelji se na jedan dan vraćaju u školske klupe, sudjeluju u učenju kao i u vrednovanju.

Ove ćemo godine, zbog posebnih mjere uzrokovanih pandemijom COVID-19, dio aktivnosti Dana otvorenih vrata prikazati na školskom webu. Naši su učenici i učitelji pripremili kratke isječke izvannastavnih aktivnosti koje ćemo na školskom webu objaviti sljedeći tjedan.

Vaš ravnatelj

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju