preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2323860
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Otvoren je novoizgrađeni dio VI. osnovne škole Varaždin
Autor: Anita Perkov, 5. 10. 2019.

Šesta osnovna škola dobila novu dvoranu, kabinete i učionice.


Nakon dugogodišnjeg iščekivanja učenika, učitelja, roditelja, ali i lokalne zajednice u kojoj se nalazi, dana 23. rujna konačno je dočekano svečano otvorenje nove sportske dvorane Šeste osnovne škole Varaždin. Uz dvoranu, škola je dobila je nove učinioce sa pripadajućim STEM kabinetima, novu knjižnicu, proširena je blagovaonica te zbornica, a uređeni su i posebni specijalizirani kabineti koje će učenicima omogućiti eksperimentalnu problemsku istraživačku nastavu.

Svečanom priredbom obilježeno je otvoranje dograđenog dijela škole. Uz brojne učenike, roditelje, učitelje škole, otvorenju su prisustvovali brojni uvaženi gosti iz Ministarstva znanosti i obrazovanja predvođeni ministricom prof.dr.sc. Blaženkom Divjak te predstavnici Grada Varaždina predvođeni varaždinskim gradonačelnikom dr. sc. Ivanom Čehokom. Priredba su obilježila djeca, njihovo stvaralaštvo i kreativnost. Varaždinski glumac Jan Kerekeš rado se našao u ulozi suvoditelja programa uz učenike Škole. Nakon izvedbe himne Republike Hrvatske školskog zbora, ravnatelj Mario Stančić obratio se okupljenima i izrazio zahvalnost za dugo priželjkivane nove prostore škole u kojima će učenici i učitelji moći ostvarivati izvrsnost u još boljim uvjetima. Kako je naglasio, riječ izvrsnost opisuje školu koju međusobno prožimaju učitelji, roditelji i učenici, stvarajući poticajno, sigurno, otvoreno i uključivo okruženje u kojem se potiče kreativnost i inovativnost, razvija poštovanje prema slabijima i  različitima, suživot s prirodom, sportske i kulturne aktivnosti te nadasve znanstveno kritičko mišljenje.

Ravnatelj Stančić istaknuo je kako dogradnja škole obuhvaća 2500 m2 zatvorenih korisnih prostora uključujući novu dvodijelnu sportsku dvoranu, učionice i kabinete: biologije, kemije, informatike; knjižnicu, proširenje blagovaonice, administracije, kabinete učitelja, uređenje potkrovlja u prostore za izvannastavne aktivnosti i praktičnu nastavu te uređenje vanjskih sportskih borilišta.

Dogradnja škole došla je kao kruna mnogobrojnih uspjeha koje su ostvarene u protekloj godini. U školskoj godini 2018.-2019. škola je uključena u uključeni smo u eksperimentalni program Škola za život koji nam je uz naglasak na primjenjivost znanja omogućio autonomiju. I pokrenut je novi ciklus EU projekata koji su u postupku realizacije na zadovoljstvo učitelja i učenika škole.

Okupljenima se obratila i ministrica prof.dr.sc. Blaženka Divjak koja je imala samo riječi pohvale za školu te je čestitala, kako ravnatelju škole tako i osnivaču Gradu Varaždinu. Istaknula je da Škola ima izvrsne rezultate i brine o svojim darovitim učenicima kao i onima s poteškoćama. Ovo pokazuje da Grad Varaždin skrbi o školi - rekla je ministrica Divjak.

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako izgradnja novih prostora i nove dvorane ima trojaku vrijednost. Ovime se zaključila kompletna izgradnja škola u Varaždinu koje su sada sve u jednom smjeni te je istaknuo da ćemo još dugo biti jedini hrvatski grad u kojem djeca, roditelji i nastavnici rade u jednoj smjeni. Druga vrijednost jest što je ponajbolja škola uopće u Hrvatskoj napokon dobila suvremenu knjižnicu i suvremene kabinete. Treća vrijednost je da ovom športskom dvoranom naši sportaši konačno dobivaju dvoranu koju će moći koristiti te je dodao kako je Grad Varaždin u projekt uložio vlastita sredstva - 15,8 milijuna kuna.

Učenici su predstavili aktivnosti škole koje će se i dalje, ali u još boljim uvjetima, ostvarivati u učionicama, kabinetima, knjižnici te sportskoj dvorani. Svoju kreativnost polaznici Dramske grupe pokazali su izvedbom predstave Princeze na zrnu graška, a polaznici Dramske grupe na engleskom jeziku pokazali su da se igrokazom može naučiti ponešto o građanskom odgoju.

Na kraju svog govora ravnatelj je naglasio da izvrsnost čini temelje rada, želja i nastojanja naše škole te poručio učenicima da teže neprekidnom učenju, usavršavanju i natjecanju s najboljima te da svoje znanje i vještine, svaku dobru riječ i vladanje ugrade u uspjeh svoje škole, grada i domovine.

Neka je našoj školi sretan, dug i uspješan život.

Fotogalerija

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju