preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572665
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
8. Zdravi tjedan u VI. osnovnoj školi Varaždin
Autor: Anita Perkov, 21. 2. 2020.

Kuhari i majstori obilježili i ovaj Zdravi tjedan.


Varaždinskom 6. osnovnom školom od 17. veljače do 21. veljače održalo se natjecanje u kuhanju i obavljanju kućanskih poslova. I ove godine pokazalo se da interes učenika za prezentiranje svojih vještina ne jenjava jer je Zdravi tjedan i dalje najpopularniji tjedan u nastavnoj godini.

Učenici VI. osnovne škole pokazali da su pravi majstori u kuhanju i obavljanju kućanskih poslova. Šesta osnovna škola već osmu godinu zaredom provodi projekt "Zdravi tjedan" čiji je cilj poticati i razvijati zdrave navike kod učenika, učiti ih o važnosti zdrave prehrane i bavljenja sportom, ali i obavljanja kućanskih poslova. Namjera projekta jest potaknuti učenike na samostalnu pripremu obroka. Osim u kuhanju, učenici su odmjerili snage i u kućanskim poslovima kao što su pranje suđa, metenje, zabijanje čavli, šivanje gumba, a cijelo su vrijeme navijači glasno bodrili svoje školske kolege.

U velikom finalu učenici nižih razreda natjecali su se u pripremi zdrave i ukusne pizze, a učenici viših razreda spremali su različite kulinarske delicije. Kuhali su učenici pobjednici svakog dana, kao što su to radili i pobjednici u obavljanju kućanskih poslova. Iako su svi učenici zaslužili pohvalu za svoje kuharske i kućanske majstorije, najbolji majstori bili su učenici 4. d (Lorena Barkić i Tin Trupković), a učenici viših razreda podijelili su 1. mjesto koje je pripalo učenicima 5. a (Karmen Marčan i Gabrijel Burek), 7. b (Particia Mihaljčević i Hrvoje Fošnar) i 8. b ( Lana Đipalo i Domagoj Pretković). Titulu najboljih kuhara odnijeli su učenici 2. b razreda (Eleonora Orlović, Nina Barišić Hadžiavdić, Marin Galić i Stjepan Canjuga ) te učenici 6. a (Leona Posavec, Tia Bedeković, Tia Živković i Andrej Martinez)

 

Svi sudionici pokazali su zadovoljstvo što su mogli predstavljati svoj razred i naučiti ponešto o zdravoj i uravnoteženoj prehrani i obavljanju kućanskih poslova.

 

Vidimo se na Zdravom tjednu i sljedeće godine!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju