preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571864
Domaćinstvo

Voditelji domaćinstva su Gordana Lešnjak, Ksenija Dretar i Dario Mijač.

 

Od ove školske godine u našoj školi  s radom počinje nova izvannastavna aktivnost-domaćinstvo. Ideja o uvođenju domaćinstva u školu potekla je od samih učenika koji su s oduševljenjem sudjelovali u školskom projektu  Zdravi tjedan . U sklopu tog projekta učenici su se natjecali u obavljanju jednostavnih kućanskih poslova, šivanju i kuhanju. Dobro su se zabavljali i puno su naučili. Da bi se ovim aktivnostima mogli baviti tijekom cijele školske godine, u našu školu  ponovo uvodimo DOMAĆINSTVO. Učenici će naučiti neke praktične vještine kao što su: priprema jednostavnih jela, spremanje zimnice, pečenje kolača, šivanje i izrada ukrasnih predmeta. Formirane su dvije grupe, jedna za učenike viših razreda koju vodi pedagoginja škole Ksenija Dretar, te jedna grupa za učenike nižih razreda  koju vodi učiteljica Gordana Lešnjak.  Profesor Dario Mijač priključit će se u sklopu Školskog projekta Zdravi tjedan.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Domaćinstvo
Autor: Nives Blažunaj, Gordana Lešnjak, 29. 9. 2017.

Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost koju u našoj školi provodimo od školske godine 2015/2016.


Učenici uče o važnosti zdrave prehrane, razvijaju se higijenske navike  i usvajaju se praktične vještine potrebne u svakodnevnom životu.

U dogovoru s učiteljicama učenici pripremaju jednostavna jela, izrađuju ukrasne predmete, uče kako sašiti gumb, a na mašini za šivanje uz nadzor učiteljice šivaju platnene torbice i vrećice.

Zbog velikog interesa učenika, uvedena je još jedna izvannastavna aktivnost Domaćinstva. Upisani su učenici prvih i drugih razreda. Tijekom godine naučili su kako ispeći palačinke, biskvit i napraviti kompot. Započeli su izradu licitara. Napravili su sok od bazge. Osim kulinarskih umijeća, učili su i kako sašiti gumb. Sve aktivnosti koje se  provode u nastavi djeca prenose u svoje domove, a osim djece i roditelji pokazuju velik interes za aktivnosti i oduševljenje naučenim.

Postignuća: Sudjelujemo na smotri za Dane kruha, na radionicama povodom Dana škole i u školskom projektu Zdravi tjedan, a u nekoliko emisija predstavljeni smo u emisiji Kutionica na lokalnoj televiziji.

Više o Domaćinstvu možete pronaći pod Zadruga ili pratiti izdvojeno.

  

  

  

  

  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju