2022-06-20 13:21:00

Peti razredi u Parku znanosti

Učenici svih petih razreda 6. osnovne škole Varaždin krenuli su 15. lipnja u Krapinsko-zagorsku županiju i grad Oroslavje. Posjetili su Park znanosti koji je ispunjen interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem. 

 

Na svježem zraku imali su priliku zasvirati na glazbenoj ogradi Beethovenovu Odu radosti, vidjeti kako djeluje sila inercije, zakon gravitacije i druge brojne eksponate. Iako u početnu nisu vjerovali, saznali su da se može razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara ako znaju kako se šire zvučni valovi.

 


Nakon edukativne šetnje sva su djeca sudjelovala na radionici izrade impulsnog njihala. Dobili su zadatak samostalno izraditi malu napravu od nekoliko kuglica koje jedna drugoj prenose energiju te se nekoliko trenutaka njišu. Na taj su način naučili primijeniti jedan od najosnovnijih zakona fizike utemeljenih na istraživanjima Isaaca Newtona.

Poslije Parka znanosti učenici su posjetili OPG Lojzekova hiža gdje su uživali u ručku te jedva dočekali slobodno vrijeme za igru na velikom igralištu.

 

 

Umorni, ali prepuni pozitivnih iskustava krenuli su kući u popodnevnim satima.

Fotografije s ovog izleta možete pogledati u fotogaleriji.


VI. osnovna škola Varaždin