2022-06-15 18:56:06

Završni izlet 3. a i 3. b

U ponedjeljak, 13.06.2022. godine učenici 3. a i 3. b razreda u pratnji svojih učiteljica krenuli su na izlet po županiji. Posjetili su Varaždinske Toplice, Klenovnik i Trakošćan. Svoj doživljaj s izleta opisao je Dominik Biškup, učenik 3. a razreda.

U osam sati ujutro 13.06.2022. krenuli smo na izlet. Najprije smo išli u Varaždinske Toplice. Tamo smo vidjeli rimske iskopine, saunu i bazen Aqua Iasae gdje su se Rimljani liječili. Također smo doznali i neke zanimljivosti. Rimljani su vjerovali da su u bazenu božice zdravlja. U tom bazenu se nalazi i ljekovito blato kojim su se Rimljani liječili. Nakon toga smo imali užinu pa smo krenuli prema Klenovniku.

U Klenovniku smo posjetili svjećarsko-medičarski obrt „Slavica“ gdje smo ukrašavali-cifrali licitarska srca.Tamo su nas počastili s finim medenjacima i licitarskim srcima. Onda smo išli u Lepoglavu na ručak. Kada smo se najeli krenuli smo u Trakošćan gdje je živjela obitelj Drašković. I tamo smo čuli i vidjeli nove stvari. Svaka prostorija je iznad vrata imala grb obitelji s kojima je obitelj Drašković bila u rodu. Vidjeli smo lovačku sobu, knjižnicu, sobu grofice Julijane koja je voljela slikati, sobu oružja, sobu vojnika, kuhinju… Saznali smo da su ljudi bili nižeg rasta i spavali su u polusjedećem položaju jer su vjerovali da samo mrtvaci leže ravno.

Nakon svih tih novosti, imali smo vremena za sebe. Igrali smo se, kupovali razne stvari, a potom smo polako krenuli kući. Kada smo došli kod škole roditelji su nas dočekali i odveli kući. Bilo mi je lijepo i nadam se da će biti još takvih izleta.

Fotografije pogledajte u albumu 1 i albumu 2.


VI. osnovna škola Varaždin