2022-06-15 08:44:00

Završnica izvannastavne aktivnosti Poduzetništva

U utorak 14.6.2022. u 17.00 sati je u VI. osnovnoj školi Varaždin održana završnica izvannastavne aktivnosti Poduzetništva na kojoj su učenici 5.-ih razreda koji su tijekom školske godine polazili istu, pod vodstvom učiteljice Natalije Hranjec predstavili svoje projekte pred publikom.

Sudionici su naime bili podijeljeni u 6 timova, imaginarnih tvrtki, te su osmislili svoj proizvod/uslugu koju je onda trebalo „plasirati“ na tržište na način da osmisle sve ono najvažnije za funkcioniranje jedne tvrtke. Da bi im se posao olakšao pobrinuli su se i pravi poduzetnici našeg kraja, tvrtke Biovitalis iz Varaždina te Studio za strane jezike i glazbu Žerjav iz Čakovca koji su im na početku šk.godine došli pružiti podršku i pričati im o svojim vlastitim poduzetničkim iskustvima i na taj ih način stimulirati za daljnji rad.

Tako su učenici osmislili vlastiti proizvod/uslugu, podijelili su međusobno uloge u tvrtci, napravili prototip, izabrali su način reklamiranja istog, samostalno izradili reklamu, kao i poslovni i marketinški plan. Nakon tako obavljenog posla došlo je vrijeme da svaki od njih izradi i svoj vlastiti životopis te simulira razgovor za posao sa poslodavcem.

 

 

Učenici su uložili mnogo truda u svoje imaginarne tvrtke što se vidjelo na prezentacijama koje je svaki tim predstavio publici u kojima su pobliže predstavili sve što su tijekom godine napravili i naučili. Sudionici su dobili gromoglasan pljesak nazočnih te su dobili „vjetar u leđa“ za neke nove poduzetničke pothvate! A mi im na tome od srca čestitamo!

 

 

Ostatak fotografija možete  pogledati u fotogaleriji.


VI. osnovna škola Varaždin