2022-05-25 12:07:00

Državno natjecanje iz astronomije

Državno natjecanje iz astronomije za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u razdoblju od 18.5.2022. do 20.5.2022. u Đurđevcu. 

Iz osnovnih škola sudjelovalo je 39 učenika, a iz srednjih škola 28 učenika. Učenici i njihovi mentori smješteni su u hotelu Picok, a natjecanje se održalo 19.5.2022. u Osnovnoj školi Đurđevac s početkom u 9:00 sati. Učenici su pismeni dio ispita pisali jedan sat, nakon čega je slijedila prezentacija i obrana rada.

Na natjecanju su u kategoriji šestih razreda sudjelovale i učenice VI. osnovne škole Varaždin koje su ostvarile odlične rezultate.

Zara Manojlović  – 3. mjesto (97/100 bodova) Stela Nöthig  – 5. mjesto (87.5/100 bodova)

Zara je branila rad „Je li moguće da jedan asteroid, komet ili meteorit razori cijeli Varaždin i kakav bi on morao biti?“, a Stela rad „Što sve možemo zaključiti promatranjem visine Sunca tijekom godine“.

Učenici i mentori su upoznali znamenitosti Đurđevca, a domaćini su organizirali niz zanimljivih aktivnosti te su se izuzetno potrudili da se svi odlično osjećamo u njihovom gradu iz kojeg se kući vraćamo puni pozitivnih dojmova.

Više pojedinosti o natjecanju i popratnim aktivnostima možete pronaći na web stranicama škole domaćina OŠ Đurđevac:

Otvaranje natjecanja Videosnimka otvaranja Drugi dan Svečano zatvaranje Ispiti i rješenja Službeni rezultati

Zari i Steli čestitamo na odličnim rezultatima te im želimo jednako mnogo uspjeha i ubuduće!

 


VI. osnovna škola Varaždin