2022-05-05 12:00:00

Likovni natječaji u 1.a

Crtači, 1. grupa produženog boravka odazvala se na dva likovna natječaja.

Prvi likovni natječaj bio je Erik/a – vunasti nosorog uz izložbu u Gradskom muzeju Varaždin. Likovne radove smo poslali, ali uz odlično oko stručnog povjerenstva GMV-a najbolji radovi biti će izloženi na prigodnoj izložb i od 5.5. do 18.5.2022. u palači Herzer.

Drugi likovni natječaj bio je raspisan od strane Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i grada Šibenika na temu – Prostor slobode. Učenici su kroz temu iskazali svoj doživljaj i samostalno likovno odgovorili što je za njih prostor slobode (prostor obitelji, sobe, igrališta, parka, škole, grada, putovanja, filma, kazališta..) imajući u vidu društvene događaje koji su proteklih godina bitno obilježili Hrvatsku, a i cijeli svijet. Likovne tehnike su slobodne i prepuštene mogućnostima učenika. Također, izbor likovnih radova vrednovat će se prema načelima originalnosti, izražajnosti i maštovitosti.

Zaista, jako težak zadatak bio je izabrati samo nekoliko likovnih radova koji su trebali biti poslani. Svi učenici su pokazali želju, volju i trud te dali sve od sebe da radovi budu što kreativniji, uredniji i maštovitiji.

Čestitamo svim učenicima 1.a.


VI. osnovna škola Varaždin