2022-03-10 09:05:59

Virtualna mobilnost u Češkoj: Sharing Heritage and Real European Cultures (2. dan)

Drugi dan virtualne mobilnosti u Češkoj bio je u znaku sporta i umjetnosti. Na samom početku sastanka prikazivali su se kratki filmovi i fotografije s jučerašnje radionice kuhanja. Učenici su pokazali kako su se snašli u kuhinji te su razmijenili kulinarska iskustva.

Prva današnja aktivnost bio je kratki kviz o skijanju. Nakon toga učenici su imali zadatak izraditi prezentaciju o najpopularnijim sportovima i sportašima u svojoj državi. Španjolci i Talijani predstavili su neke zanimljive sportove kojima se bave svojoj školi. Česi su predstavili puno sportova koji su popularni u njihovoj zemlji: nogomet, biatlon, hokej i vaterpolo. Mi smo, naravno, predstavili nogomet, skijanje i rukomet te istaknuli najveće uspjehe hrvatskih sportaša. Nakon toga rješavali smo kviz o različitim sportovima i razgovarali o njima u skupinama. Španjolci su čak i zaplesali svoj nacionalni ples pred kamerama te su nas zabavili i nasmijali. Sljedeći zadatak bio je nastavak programiranja ozobota u digitalnom alatu Ozoblockly Shape Tracer pa smo usavršili svoje vještine u programiranju. Učenici su cijeli dan komunicirali sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja te dijelili iskustva, znanja i ideje.

Zadnji zadatak bio je oslikavanje bijelih majica motivima vezanima uz ovaj projekt. Učenici su imali priliku kreativno se izraziti i pokazati koliko su maštoviti. Sve aktivnosti bile su vrlo zanimljive i poticajne.

Ostatak fotografija s 2. dana možete pogledati na fotogaleriji.


VI. osnovna škola Varaždin