2022-03-07 11:34:00

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana je 2. 3. 2022. godine, a sudjelovalo je čak 19 škola iz Varaždinske županije. Natjecanje je zbog epidemioloških mjera provedeno online. Ispit se rješavao u našoj školi u knjižnici od 10:00 do 11:00 sati.

Ekipa 6. osnovne škole osvojila je izvrsno 5. mjesto. Našu školu hrabro su predstavljali Tara Šipek (6. d), Eva Vrček (6. d) i Leo Novak (8. a). Mentorica učenicima bila je učiteljica Martina Špičko.

Tema ovogodišnjeg natjecanja Čitanjem do zvijezda bila je Knjiga i film. Učenici su se za natjecanje pripremali čitajući romane „Vještice“, „Tajni vrt“ i „Dom gđice Peregrine za čudnovatu djecu“. Također, gledali su filmske adaptacije navedenih knjiga te su uspoređivali i analizirali romane i filmove. Važno je spomenuti da učenicima ovo prvi put sudjeluju na natjecanju, ali su se izvrsno snašli. Osim poznavanja književnih djela i filmova, natjecatelji su rješavajući zadatke trebali pokazati vrlo dobro poznavanje engleskoga jezika, povijesti, biologije, pa čak i matematike.  Dokazali su da imaju vrlo široko znanje iz opće kulture!

Čestitamo učenicima na uspjehu!


VI. osnovna škola Varaždin